Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šofér (38) projel na červenou! Chodkyně jen o vlásek unikla jisté smrti

Chodkyně jen o vlásek unikla smrti, když se kousek od ní vysypal štěrk z převárceného kamionu, jehož řidič projel na červenou a naboural.
Chodkyně jen o vlásek unikla smrti, když se kousek od ní vysypal štěrk z převárceného kamionu, jehož řidič projel na červenou a naboural.  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
16. listopadu 2012
14:19

O obrovském štěstí může hovořit policistům zatím neznámá chodkyně v centru Havlíčkova Brodu. Ta jen o vlásek unikla smrti, když se v pátek ráno krátce po sedmé hodině na chodníku vedle ní převrátil na bok kamion plný štěrku.

"Žena stačila v posledním okamžiku uskočit, když se na ní řítila hromada štěrku z převráceného kamionu, který krátce předtím projel prokazatelně křižovatku na červenou," informovala Blesk o dopravní nehodě mluvčí policistů kraje Vysočina Dana Čírtková.

Plně naložený kamion z Pardubicka přijížděl do křižovatky ve směru od Prahy.

"Na semaforu už svítilo oranžové světlo, když šofér ještě přidal plyn a snažil se křižovatkou na poslední chvíli projet směrem do centra," popisoval událost jeden ze svědků nehody.

"Nezvládl průjezd zatáčkou doleva a těžký návěs ho převrátil na bok," dodal muž.

Šokovaná chodkyně prý z místa nehody odešla ještě před příjezdem policistů. Policisté nyní po ženě pátrají.

"Nehoda se jinak obešla bez zranění. Řidič na místě dostal lokovou pokutu ve výši 2,5 tisíce korun," dodala policejní mluvčí.

Přes tři hodiny odstraňovala přivolaná těžká technika z centra města havarované vozidlo a jeho náklad. Policisté na místě odhadli vzniklou škodu na zhruba 120 tisíc korun. Na místě se pocelou dobu tvořily dlouhé kolony vozidel.

Zobrazit celou diskusi