Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kradli vagony za 80 milionů: Za mříže odvedli i politika

Škodu na 80 milionů udělala společnosti TSS Cargo trojice zlodějů, kteří její vagony odváželi do Polska (ilustrační foto)
Škodu na 80 milionů udělala společnosti TSS Cargo trojice zlodějů, kteří její vagony odváželi do Polska (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, simao - 
12. listopadu 2012
11:48

Odváželi vagony do Polska na přestříkání, ale provalilo se to. Jedním z trojice podezřelých z krádeží na železnici za 80 milionů je přitom i komunální politik z Krnova Jaromír Foltýn, který podle Radiožurnálu putoval do vazby.

Krnovský zastupitel Foltýn se měl spolu se dvěma komplici rozsáhlého podvodu s nákladními železničními vagony. Kradli je ostravské železniční společnosti TSS Cargo a odváželi do Polska, kde vagonům měnili identifikaci a natírali je jinou barvou.

Foltýn je členem nezávislého občanského hnutí NEOS a také šéfem Okresní hospodářské komory v Bruntále. O jeho dopadení informoval Český rozhlas.

"Mohu potvrdit, že v dané věci bylo zahájeno trestní stíhání proti třem osobám, které jsou obviněny z trestného činu podvodu, padělání a pozměňováni veřejné listiny," řekl rozhlasu Martin Válek z krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Právní zástupce podvedené firmy Karel Ležatka pak dodal, že na stopu pachatelům přivedla kriminalisty nedůslednost při "předělávání" jednoho z vagonů. "Na jednom z těch vagónů zapomněli urazit identifikační číslo. Je to takový malý plíšek. Na všech ostatních byly ty štítky pryč," sdělil právník.

panasonic ( 12. listopadu 2012 17:43 )

panasonic ( 12. listopadu 2012 17:43 )

P O S E R !

penzijni_fond ( 12. listopadu 2012 15:14 )

Chcete každý rok dostávat od státu 4 560 Kč? Víme jak na to! Podívejte se na www.statniprispevek.cz a nechte si platit od státu peníze každý rok.

castelo ( 12. listopadu 2012 14:51 )

castelo ( 12. listopadu 2012 14:51 )

Zobrazit celou diskusi