Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek: 30 % uskladněného alkoholu nejspíš obsahuje metanol

Autor: shp, ČTK - 
25. září 2012
09:11

Ministr financí Miroslav Kalousek se domnívá, že 70 procent uskladněného tvrdého alkoholu je v pořádku. Zbývajících 30 % však bude nejspíš potřeba zničit.

Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) minimálně 70 procent tvrdého alkoholu, který je v současné době umístěn v daňových skladech, velkoskladech nebo obchodních řetězcích, neobsahuje metylalkohol. Část ze zbývajících 30 procent bude asi nutné zlikvidovat.

 Nezávadný alkohol musí být označen

„Aby se nová výroba dostala na trh, musí se rozhýbat současný trh,“ uvedl ministr s tím, že alkohol může být označen za bezpečný poté, co bude označen rodokmenem podle opatření ministerstva zdravotnictví. Poté by mohl být uvolněn pro prodej. Obchodníkům, kteří alkohol poctivě zakoupili a museli by ho zlikvidovat, by stát mohl vrátit již zaplacenou daň.

uzjsemtudlouho ( 25. září 2012 17:10 )

Je hezké, že si to myslíš, ale stoprocentně si jistá být nemůžeš. Navíc kdyby riziko, že se otrávíš i ty bylo stejně nízké jako u toho alkoholu. Počítáno u dospělé populace je to zhruba 75 000 : 1 (což je podstatně nižší riziko než že tě přejede auto). A jak dlouho by jsi bez kávy vydržela? Při pravidelné konzumaci je tělo na kofejnu závislé. Jak by jsi mu kofejn dodávala. V Cole, v kvalitním černém čaji, v čem? Já zkoušel s kávou skončit ze zdravotních důvodů. Na náhražkách jsem vydržel týden. Týden co nestál za nic. Malátnost, ospalost, nervozita... Nechci ti tvojí víru brát, ale....

aanitaa ( 25. září 2012 15:03 )

mas pravdu ujizdim si na kafi , ale myslim , ze kdybych se dozvedela , ze je tam jed tak bych to prestala pit.Je to pro me tezko pochopitelny, ze lidi i po takovemhle skandalu dal pijou tvrdej alkohol .

uzjsemtudlouho ( 25. září 2012 14:33 )

Jelikož to píše z pozice - nechápu jak někdo může pít tamto když MĚ je milejší tohle - nebyl bych si tak jistý. Ty to taky nechápeš z pozice toho pro koho neni alkohol běžnou věcí, ale zamysli se sama nad sebou a přiznej si na čem ujíždíš ty a jestli bys byla schopá se toho bez problémů vzdát. Každej na něčem ujíždíme. Někdo na alkoholu nebo cigaretách, někdo na kávě nebo na sladkym, někdo na čokoládě, někdo na žvejkačkách, někdo na jogurtech, někdo na zdravé výživě, někdo.......a ve všem se může někdy objevit jed.

aanitaa ( 25. září 2012 13:41 )

podle myho odhadu tipuju , ze Marie 60 by prestala pit uplne , kdyby se nejaky jedy dostaly do piva nebo do vina .Taky nepochopim , ze je to takova tragedie vydrzet nejaky cas bez chlastu .

honza1965 ( 25. září 2012 13:37 )

Nejde o to jestli Kalouska někdo nenávidí nebo ho má rád, ale o to, že Kalousek v zájmu záchrany vlastní pr*dele už ze zoufalství lže stupidněji než Rath.

Zobrazit celou diskusi