Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policie se zastala metylalkoholového vraha! Co asi řeknou rodiny 25 obětí?

Státní zástupce Roman Kafka prosil za vraha 25 lidí.
Státní zástupce Roman Kafka prosil za vraha 25 lidí.  (Autor: ČTK)
Autor: oj - 
24. září 2012
17:35

Je tohle vůbec možné? Státní zástupce se zastal hlavního strůjce zla, který v Česku zabil 25 lidí. Metanolový vrah je prý ve špatném psychickém stavu. "Chci apelovat, aby nedocházelo ke štvanici na tuto osobu," šokoval Roman Kafka.

"V pátek večer byl podroben výslechu. Během výslechu začal spolupracovat a máme jeho plné doznání. Velmi účinně spolupracuje, bude ještě vyslýchán. Chtěl bych podotknout, že se nachází ve velmi špatném psychickém stavu a chci apelovat na to, aby nedocházelo ke štvanici na tuto osobu nebo její rodinu," řekl v pondělí Roman Kafka na tiskové konferenci. 

Zabil 25 lidí a sedm desítek dalších otrávil jed, který vyrobil, státní pokladna přijde každý den o 25 milionů korun každý den... Takový člověk si zaslouží zastání?

Pančováním chtěl obviněný podle Kafky řešit svou finanční situaci. Druhý člověk muži údajně dodal některé prostředky pro výrobu, a zároveň se jí účastnil. Policie ho stíhá za pomoc k trestnému činu.

Policie zadržela a obvinila 4 desítky lidí

Kriminalisté v případu výroby a distribuce otráveného alkoholu obvinili více než čtyři desítky lidí. Nejvíce stíhaných je z Moravskoslezského kraje. Výrazný posun ve vyšetřování přinesla čtvrteční akce zlínských kriminalistů, při níž v Opavě zajistili 6000 litrů metanolu. Podle jejich šéfa Bedřicha Koutného byli policisté zaměřeni na tuto výrobnu již od 15. září.

Policisté několikrát zopakovali, že pro ně kauza dneškem nekončí. Budou se zabývat i další kriminalitou související s nelegální výrobou alkoholu. Policisté budou také zvažovat, zda u některých obviněných nepřekvalifikují u některých obviněných jejich činnost z nedbalostní na úmyslnou. "Mně se to moc nelíbí, že je řada lidí stíhána pro nedbalostní trestnou činnost, byť ty prvotní informace takové byly," dodal žalobce. Kolika lidí by se to mělo týkat, však neupřesnil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

libor123 ( 25. září 2012 22:38 )

 Chudák malá on je ve špatném psychyckém stavu. A byl v dobrém psychyckém stavu když míchal jed? To bych se ho zeptal. To může vědomě udělat jen psychycky narušený člověk a ne normální. A zastávat se takovéhoto lumpa no to je už teda dosti silný kafe. Pane zástupče měl by jste raději odejít a uvolnit místo. Zajisté je místo vás dost náhradníků.

gray35 ( 25. září 2012 13:16 )

A je to všechno v pr..li, tedy vlastně v Řitce

ccedar ( 25. září 2012 12:48 )

Pokud by jim to vyšlo, ten chlapec by byl dnes v balíku. Nechápu proč by ho měl někdo chránit. Zavřít, zabavit majetek, useknout ruce ...

sakra ( 25. září 2012 10:14 )

"Chci apelovat, aby nedocházelo ke štvanici na tuto osobu," šokoval Roman Kafka. No tak uspořádejme štvanici na soudce, státní zástupce, vládu atd.

retino ( 25. září 2012 09:22 )

policie zmetka chrání,protože se rozhodl vypovídat a spolupracovat proti celému gangu,jinak už to nebude...na závěr bych místo soudu doporučoval: dát mu vypít flašku jeho vlastního výrobku (i jeho kumpánům)proč je 20 let živit v krimu???

Zobrazit celou diskusi