Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vedoucího cizinecké policie chytili při převzetí peněz: Mám okno, tvrdí

Autor: Jana Ulrichová - 
12. září 2012
06:00

U soudu se zpovídá další vysoce postavený policista. Obžaloba viní Petra Hladkého (49), bývalého vedoucího cizinecké policie v Litoměřicích, z braní úplatků, zneužití pravomoci úřední osoby a návodu k podplácení. Při domovní prohlídce u něj inspekce zajistila statisíce v korunách, eurech a dalších měnách.

Hladký, který byl vedoucím odboru povolování pobytů, stanul před soudem dva roky po svém zatčení. Spolu s ním usedli na lavici obžalovaných i cizinci, většinou Ukrajinci, kteří jej podle obžaloby upláceli a to nejen penězi, ale i dalšími dárky v podobě poukazů či láhví s alkoholem.

Nešlo o úplatky, peníze byly na kolky

Hladký, kterého inspekce sledovala tři měsíce, veškerá obvinění popřel. „Nikdy jsem úplatek nevzal, ani si o něj neřekl,“ prohlásil. O penězích, které od spolu obžalovaných přijal, řekl, že byly určeny na kolky. Přiznal pouze, že od jednoho z Ukrajinců dostával splátky za auto, které mu prodal.

Nevěřím bankám, peníze máme doma

Když se soudce a státní zástupce vyptávali na peníze v hotovosti, které u něj byly zajištěny, uvedl, že je získal legálně, např. pronájmem a prodejem polí a prodejem sbírky šavlí a kordíků.

„Měl jsme všechny peníze doma, protože nevěřím bankám. Nechtěl jsem o ně přijít,“ prohlásil. Na dotaz státního zástupce, zda ví, že jsou vklady v bankách pojištěny, odvětil: „To jsem nevěděl.“

Nedokázal vysvětlit ani původ dvou tisíc korun, při jejichž převzetí jej inspekce zadržela. „Na tu chvíli si nevzpomínám, mířili na mě bouchačkami, mám okno. Pokud tam ale peníze byly, byly určené na kolky,“ řekl. Hlavní líčení pokračuje ve čtvrtek.

aanitaa ( 12. září 2012 14:40 )

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:46 )

Náhodou,to zase nebyl tak velký úplatek

joudajoudovy ( 11. září 2012 18:08 )

maly to ptacek v porovnani s prazskou cizineckou policii. vsichni jsou spokojeni, developeri maji delniky, trznice prodejce i vyrobce a cizinecka policie 4.duchodovy pilir, ktery je pouze pro vyvolene...

ppadys13 ( 11. září 2012 16:56 )

já ti dám okno,ty jedna kurvo zlodějská

mirkazam ( 11. září 2012 15:10 )

Tak to je sranda,když bral úplatky,ani poledne nedržel,ale teď si nemůže podle osvědčené taktiky na nic vzpomenout...

Zobrazit celou diskusi