Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rathova kumpánka Pancová zůstává ve vězení: Bojí se, že uteče

Autor: simao, ČTK - 
5. září 2012
18:04

Na svobodu ji nepustí. Žádost ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové zamítl dnes soud. I jeden z hlavních kumpánů v levárnách kolem doktora Ratha tak zůstává ve vězení. Kvůli obavám z toho, že by mohla utéct.

Potvrdil to ČTK obhájce Kateřiny Pancové, právník Tomáš Sokol. Ten sice předkládal za jednu z hlavních obviněných v rozsáhlé korupční kauze různé záruky, žádná z nich však okresní soud Praha-východ neobměkčila.

Šéfka kladenské nemocnice tak zůstává i nadále za mřížemi. Podle soudu totiž i nadále hrozí, že by mohla prchnout. Proti rozhodnutí již podal Sokol stížnost, kterými se to přitom v případu korupce kolem Davida Ratha a jeho parťáků jen hemží. 

O dalších obviněných se jedná: Kott je na řadě příští týden

Pancová se zná s Rathem již z lékařských odborů a byla také členkou představenstva ČSSD. Spolu "upekli" korupční dortík kolem rekonstrukce buštěhradského zámku, ale to jim patrně nestačilo...

Soud však v těchto dnech prozkoumává i žádosti dalších vazebně stíhaných. Na svobodu se tak již dostali šéf stavební společnosti Konstruktiva Branko Pavel Drážďanský a předseda představenstva další zainteresované společnosti Puro-Klima Martin Jireš. I na jejich propuštění však padla stížnost, a tak bude jejich případy přezkoumávat odvolací senát.

Poslední z ústřední trojice Rath - Pancová - Kott, exposlanec Petr Kott, pak má přijít se svou žádostí o propuštění za řadu příští týden. V souvislosti s Raathovým případem je trestn stíhaných 10 lidí.

Poslanci projednají další vydání Ratha

Žádost samotného Ratha o propuštění na svobodu posuzoval okresní soud již v druhé polovině srpna. Stanovil mu kauci 14 milionů korun, proti čemuž se ohradil politik i státní zástupce.

Mezitím došlo k doporučení mandátového a imunitního výboru aby Davida Ratha vydali k trestnímu stíhání i v případě dalších trestných činů - v souvislosti s údajným přijetím úplatků u soutěží na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou, kladenskou a mladoboleslavskou nemocnici.

ixtlil ( 6. září 2012 10:54 )

Dobrý den , něco pro zasmání, dříve se v době černobílých filmů muklové zobrazovali jako odění do pruhovaného mundúru . A zde je ta paní Pancová , což je dost zvláštní , oděná rovněž do pruhovaného asi saka. A to samé sako měla na sobě ještě na jakýchsi bilboardech, kde je ještě s Rathem na svobodě, když je fízli teprve sledovali . Jako by tím pruhovaným oděvem předznamenala tato dějství. Jinak si myslím , že jejich vazba je k ničemu , propěšnější by byla v práci jako lékař , ne zde . Musí se cítit asi dost osamělá, v té díře asi 2* 4 , je to hnus, je to středověk , patří tam jiní . A co se týče předražení, to se teprve uvidí, až to vezmou do ruky ti "čistí a příkladní" a pak až bude proveden součet, není vyloučeno, že to bude ještě dražší, ale "čisté" . A co z toho , k čemu je dobré, když ten příkladnej udělá něco "čistě" , když stejně hloupostí nadělá škody , ale je "čistej" .

tajna1509 ( 6. září 2012 01:14 )

at ten zlodejsky curak Rath zacne mluvit a nehraje hrdinu cela vlada krade CELA

gogo ( 5. září 2012 21:14 )

gogo ( 5. září 2012 21:13 )

Musíte spíše ocenit, že ještě umějí číst a psát... Inu prý je jiná doba...

gogo ( 5. září 2012 21:12 )

Důvod může být i jiný. Někdo se může bát, že by venku promluvila jinak a něco jiného než co může či co musí vypovídat ve věznici.. Protože (domnívám se) zdaleka ne vše je v této kauze košer...

Zobrazit celou diskusi