Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Manželka Eva ho podpořila: Rathova milenka na něj kašle!

Autor: Sandra Apostolidisová - 
24. srpna 2012
05:00

Milence Davida Ratha (46) Renatě Horké (44) je práce přednější než to, zda se otec jejího syna dostane z vazby! Jak jinak si vysvětlit, že nedorazila k soudu. Asi nepovažovala, na rozdíl od manželky Evy, za nutné Ratha podpořit.

Horké k vysokým manažerským postům u farmaceutických firem pomohl jistě i vliv exministra zdravotnictví Ratha. Dnes je dokonce šéfkou velké firmy, a tak mohla spolu s Rathovým otcem Ratmírem (81) nabídnout za exhejtmanovu svobodu milion korun. Čas na to, aby svou záruku obhájila u soudu, si ale nenašla. „Doktorka Horká byla předvolána, ale omluvila se. Bylo to tuším kvůli pracovním důvodům. Soud to nezkoumal, protože v tu chvíli nebylo potřeba ji vyslýchat, já jsem ji potřeboval jen procesně poučit o tom, co se stane s peněžitou zárukou,“ vysvětlil Blesku soudce Jiří Wažik.

Železná lady

Rath by však určitě ocenil podporu své milenky přímo u soudu, zvlášť když se s blízkými může ve vazbě vidět jen jednou za čtrnáct dní. Horká, která má pověst ambiciózní železné lady, to tak asi nebere. Podporu musela tedy exhejtmanovi poskytnout jeho zákonitá manželka Eva (47). A že ji opravdu potřeboval! Ratha totiž toho dne stihla tvrdá rána. Kauci sice soudce povolil, ale v závratné výši 14 milionů. Tolik se ale Rathovi ani jeho blízkým dohromady dát nepodaří. Advokáti proto hledají jiné cesty, naposledy o složení kauce požádali zakladatele Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka.

Malá ryba promluví?

Miliardář své rozhodnutí zatím zvažuje. Domnívá se, že by poslanec mohl své osvobození vyměnit za informace o větší korupčních kauzách. Janeček svým postojem překvapil kolegy z fondu. „Rozmlouval jsem mu to. Dostat Davida Ratha z vazby výměnou za informace je sice hluboká myšlenka, ale nemusí být pochopena,“ řekl serveru iDnes.cz podnikatel Radim Jančura.

I kdyby ale Janeček na žádost nakonec kývl, nebude to poslanci nic platné. Státní zástupce Petr Jirát totiž včera proti možnosti propuštění Ratha na kauci podal stížnost. Jirát tvrdí, že důvody vazby pokračují a kauce neměla být stanovena. Bude rozhodovat středočeský krajský soud a Rath do té doby zůstane za mřížemi.

decathlonuv.fotr ( 29. srpna 2012 20:47 )

wmart

wmart ( 25. srpna 2012 14:29 )

S těmi příjmy Horké to tak horké není, aby si vydělala na všechny ty nemovitosti... Ale lže a krade stejně jako Rath a tuneluje tu firmu,kde šéfuje. Policie a média by se o to měla více zajímat!

kamjdu ( 24. srpna 2012 23:36 )

Vy hyeny novinářský. Zas jen lžete a manipulujete.

gogo ( 24. srpna 2012 22:05 )

Ctihodná je každá žena, která svého muže neopustí když je mu nejhůře. A co se týče toho zloděje... Již proběhlo soudní líčení ? Již byl vynesen rozsudek ?? Nebo pouze soudce lynč na základě mediální hysterie vynesl svůj rozsudek ?

drakoska11 ( 24. srpna 2012 20:38 )

A co s ním, když zněj nejspíš zbudou jen dluhy.. kvůli tomu ho přece nehledala

Zobrazit celou diskusi