Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozhádaní rodiče znásilněné dívky (6) se spojili: Naše Zuzanka musí zapomenout!

Autor: Zbyněk Schnapka, lmk - 
10. září 2012
05:00

Malá Zuzanka (6), kterou v dětském domově na Plzeňsku údajně znásilnili dva kluci (14 a 15), prožila víkend s tátou a mámou. Otřesná zkušenost dcerky způsobila, že se rodiče přestali hádat a snaží se, aby Zuzanka co nejdříve zapomněla.

Blonďatou holčičku pustili v pátek z ústavu domů na víkend. Každý týden je u jednoho z rodičů. Teď byla řada na matce Renatě N. (40). Tatínek Pavel N. (40) si ale přál být v téhle těžké době také se svou dcerou, a tak všichni tři strávili víkend v rodinném domku u matky na Plzeňsku.

„Mám kocoura, ale on trochu škrábe a říkám mu Zrzavý, podívej se,“ ukazovala Zuzanka Blesku svého domácího mazlíčka, kterého držela v náručí.

Uvnitř dřímá bolest

Kromě kocoura má na zahradě také velké pískoviště se spoustou hraček, trampolínu, kde ráda skotačí, a také hodně kamarádů, s kterými dříve chodila do školky. S těmi si teď o víkendu také hrála.

Na první pohled vypadala Zuzanka šťastně. Asi také opravdu byla, když vycházku z ústavu trávila s rodiči. „Ale někde tam uvnitř ta bolest dřímá. Vidím to na ní,“ říká smutně tatínek Pavel. „Hlavně, aby se malá z toho dostala a zapomněla,“ dodává maminka Renata.

Táta Pavel se snaží Zuzanku zabavit. „Snažím se jí vyjít vstříc. Ze všeho nejraději jezdí na malé motorce. Má kombinézu, helmu a tak motorku teď pěkně prohání,“ říká tatínek Pavel.

Musí zůstávat v ústavu

Jakmile se ale někdo zmíní o dětském domově, holčička se zarazí. „A odsekne, že tam na ni byli zlí a o ústavu nechce ani slyšet,“ dodal tatínek Pavel. Přesto se tam ale Zuzanka musela vrátit, a to jí patrně zkazilo krásně prožitý víkend.

Sociálka a soud holčičku umístily do ústavu, protože rodiče spolu nevycházeli. A z ústavu Zuzanka nebude moci odejít, dokud soud nerozhodne jinak.