Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (22) v Plzni vyhodil z okna vařící olej, popálil souseda

Autor: Ladislav Leimer - 
1. srpna 2012
12:00

Kvůli nerozvážnosti muže (22) z Plzně skončil jeho dobrotivý soused v nemocnici s těžkými popáleninami. Když se mladíkovi vzňal hrnec s vařícím olejem, nepřemýšlel a vyhodil ho z okna. Nepřesvědčil se přitom, zda nikdo nestojí pod ním.

Případ se stal v Plzni-Doubravce, kde se z přízemí paneláku začal linout dým. Jeden z jeho nájemníků, řidič záchranné služby Martin Brejcha, se rozhodl, že se půjde podívat, zda se někomu nic nestalo či zda nehoří. Kvůli své duchapřítomnosti a ochotě pomoci ale skončil na jednotce intenzivní péče. Tělo mu spálil vařící olej. Duchapřítomný muž se ale stihnul rychle sám uhasit.

Z okna vylétla ohnivá koule

My jsme viděli ze svého okna bytu dým. Z přízemního bytu. Řekl jsem manželce, že se půjdu podívat, jestli někdo nespálil v uvozovkách buchtu, nebo jestli hoří. Když jsem šel po chodníku k bytu, tak z okna vylítla ohnivá koule. Byl to hrnec nebo friťák, ve kterém byl vařící olej. Já jsem dostal zásah na záda, ruce, nohy, i hlavu,“ řekl Martin Brejcha TV Prima. Měl velké štěstí, protože je řidič u záchranné služby. Překonal obrovskou bolest a hořící záda si sám uhasil.

Lehnout na zem a hasit!

„Musí se ihned lehnout a uhasit to, co hoří. Tak šíleně to pálí, že uhasit je to, na si vzpomenete jako první,“ popisuje okamžiky ukrutné bolesti Brejcha. Když se uhasil, mobilem zavolal svým kolegům, kteří mu přijeli pomoci.

Zchladili mě, zajistili žíly, dali mi opiáty. Super, díky jim,“ vzkazuje muž vděčně svým kolegům. Muž byl poté převezen do Vinohradské nemocnice. Jeho stav se už zlepšuje, nemusí být na JIPce. Léčba popálenin však potrvá nejméně čtvrt roku, možná však dlouhé měsíce.

Sousedovi zpanikaření nevyčítá

Martin Brejcha bude mít nejspíš zranění, která nezmizí do konce života. Přesto svému nerozvážnému sousedovi nic nevyčítá. „Zpanikařil, já mu to nemám za zlé. Je to soused, léta ho budu potkávat před barákem. Zaplatil jsem za jeho paniku. Určitě na sebe ale nebudeme koukat přes prsty,“ dodává Brejcha. Mladík nejspíš nebyl zkušený kuchař a nevěděl, co má s vařícím olejem dělat.

panprezident ( 2. srpna 2012 13:40 )

Na co by potřeboval klávesnici z Čech, třeba já mám klávesnici z Moravy a taky jsou tam háčky a čárky.

panprezident ( 2. srpna 2012 13:39 )

Aha, tobě asi máma hořícím olejem odstraňovala bradavice z hlavy, když jsi byl děcko, že?

panprezident ( 2. srpna 2012 13:35 )

Sám seš slepičí mozek nebo ani to ne.

qtek ( 2. srpna 2012 10:43 )

chlapi, nelejte sakra ten hořící olej z voken

trucker.maik ( 2. srpna 2012 09:31 )

Stát se to může,každopádně ten popálený je frajer.Přeju brzké uzdravení.

Zobrazit celou diskusi