Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oblíbený učitel (†43) se upálil přímo před školou!

Středoškolský učitel přírodních věd se rozhodl vyřešit své deprese jednou pro vždy: Upálil se na parkovišti školy, ve které vyučoval
Středoškolský učitel přírodních věd se rozhodl vyřešit své deprese jednou pro vždy: Upálil se na parkovišti školy, ve které vyučoval  (Autor: Profimedia.cz, EducationViews)
Autor: simao - 
23. února 2012
15:58

Svůj boj s depresemi a syndromem vyhoření nezvládl. Oblíbený, ale nešťastný učitel přírodních věd Dave Charlesworth (†43) se proto rozhodl dobrovolně odejít ze světa. Zapálil se přímo před "svou" školou. V nemocnici pak těžkým popáleninám podlehl. Truchlí jak jeho studenti, tak manželka (36) a dvě malé děti (4 a 0,5).

David Charlesworth (†43) učil přírodní vědy na Rossett School v britském Harrogate. A byl mezi žáky velmi oblíbený. V poslední době však čelil velkému tlaku. A propadal do hlubších a hlubších depresí.

Nebyl však ke svým studentům apatický, jak tomu v takových případech bývá. Naopak mu na nich velmi záleželo. Začal se však u něj projevovat syndrom vyhoření a jeho deprese přiživovala i starost o výkony žáků. Ti přitom díky jeho údajně excelentnímu vedení prospívali velmi dobře.

Přesto se David trápil. Uprostřed středeční noci se pak rozhodl k drastickému řešení své napjaté osobní situace. Vyrazil na školní parkoviště, kde se polil benzínem a zapálil. I přes těžká zranění na osmdesáti procentech těla se mu však podařilo doklopýtat do svého domu a zavolat záchranku. Lékaři však již příliš nezmohli. Učitel po převozu do nemocnice zemřel.

Kolegové i žáci jsou otřeseni

"Budeme ho opravdu postrádat. Byl vtipným a dobrosrdečným učitelem a také naším kamarádem. Naučil nás toho hodně, a nejen o chemii..." To jsou jen střípky z reakcí jeho žáků, které zaplavily po učitelově tragickém úmrtí sociální sítě.

"Všichni jsme šokováni a zdrceni," potvrdil pro Daily Mail ředitel tamní střední školy. A obzvlášť jeho manželka Jennifer (36), která zůstala sama na výchovu syna Adama (4) i pětiměsíční dcery Zoe.

O sebevraždě se však prý doma zmínil už dřív. Školní psycholog však nepovažoval jeho případ za akutní...

roval ( 23. února 2012 17:19 )

Blbe!

blooroses ( 23. února 2012 17:16 )

Doufám, že ten školní psycholog dostal padáka.

rezacek ( 23. února 2012 16:31 )

No, asi chtěl zrovna vykládat podstatu exotermické reakce a trochu to přeťáp. Ale co: už Komenský říkal, že výuka má být názorná. A také jsem někde četl, že učitel musí být zapálený, aby mohl dobře učit.

Zobrazit celou diskusi