Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nadaná studentka (†18) se oběsila kvůli akné!

Melissa Martin-Hughes spáchala sebevraždu.
Melissa Martin-Hughes spáchala sebevraždu.  (Autor: Facebook.com)
Autor: INT, oj - 
28. února 2012
15:38

Nadějná studentka Melissa (†18) upadla do depresí kvůli těžkému akné, které jí hyzdilo tvář. Vyřešit její problém s kožní chorobou měly léky. Ty však pravděpodobně vedly k ještě větším psychickým problémům, které skončily sebevraždou. Mladá Britka se oběsila v parku. Její tragický osud se v pondělí dostal před soud.

Roaccutanne je v Británii považován za kontroverzní lék, kterému je připisováno mnoho případů depresí a sebevražd. Když se u Melissy akné poprvé ve 14 letech objevilo ve větší míře, lékaři jí ho předepsali. Přestože se jí pleť skutečně zlepšila, začala nejtemnější epizoda jejího života. Bohužel byla i poslední.

Mladá dívka upadla do hlubokých depresí. Ze začátku je řešila sebepoškozováním. Musela začít navštěvovat psychiatra. Zdálo se, že se její stav zlepšuje. Až do osmnáctých narozenin...

„Přestala chodit ke svému terapeutovi. Měl dlouhou zdravotní pauzu,“ popsal v pondělí u soudu dívčin zdrcený otec. Nikdo z jeho kolegů se jejím případem nechtěl zabývat. Přestože Mellisina matka lékaře několikrát prosila o nového lékaře pro dceru, nic se nestalo. „Je to jasné pochybení. Není nic, co by to mohlo obhájit. Naše dcera mohla žít,“ tvrdí otec.

Sedm měsíců od poslední schůzky s lékařem se Melissa oběsila. Její tělo našli viset na stromě v parku v britském Cheltenhamu

kobitka ( 28. února 2012 18:15 )

No nebylo by naškodu přečíst si ten článek znovu. Sebevraždu nespáchala kvůli akné ale kvůli léku na akné. Který se mimochodem podává na léčbu akné i u nás a pokud si o tom něco přečtete, zjsístíte, že je to teda pořádný driák a mezi nežádoucí účinky při jeho užívání patří mimo jiné i deprese.

petyrka ( 28. února 2012 18:07 )

Četl někdo z vás vůbec ten článek?! Ona se neoběsila kvůli akné, ale v důsledku psychickýho stavu zapříčiněnýho lékama, který na akné užívala!!!

gogo ( 28. února 2012 17:50 )

Jsou chvíle, kdy mozek člověka není jeho nejlepším rádcem ...

dededededek ( 28. února 2012 17:23 )

zase tak hrozny to nebylo myslim ,mela pouzivat make-up.

jindraa ( 28. února 2012 16:38 )

Kdyz se podivas do zrcadla, tak zjistis, ze tobe to nepomohlo , meles hovadiny kazdy den a blbost z tebe doslova caka....

Zobrazit celou diskusi