Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mladíka (†24) smetl rychlík: Byla to sebevražda?

Vlak mladého muže srazil a způsobil mu devastující zranění, kterým na místě podlehl. (Ilustrační foto)
Vlak mladého muže srazil a způsobil mu devastující zranění, kterým na místě podlehl. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sč - 
9. března 2012
18:32

Mezinárodní rychlík Eurocity usmrtil dnes po poledni mladíka (24). Podle policie zřejmě spáchal sebevraždu.

„Vlak mladého muže srazil a způsobil mu devastující zranění, kterým na místě podlehl,“ sdělil mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Vlak zastavil po použití rychlobrzdy mezi stanicí Napajedla a Spytihněv.

Evakuováno z něj bylo asi 150 osob, včetně řady cizinců. Nikdo z cestujících zraněn nebyl. „Všichni přešli pěšky asi 400 metrů do stanice v Napajedlech. Přistaven byl náhradní spoj a všichni pokračovali v cestě,“ informoval Mitáček. Na místo vyjeli hasiči z Otrokovic a drážní hasiči z Přerova. Po dobu zásahu byla omezena doprava na hlavním železničním koridoru.

pepzed ( 10. března 2012 07:56 )

Lidičky,nelze měřit síly s rychlíkem a ebo jakím-koli vlakem.Vždy to dopadne blbě.A navíc to odnesou i jinčí lidičky ve vlaku.Vím o čem mluvím.Je třeba si uvědomit,že vlak není trakař a nebo kolo.Ono zabrzdit třeba 500 až 1000 tun železí není žádná srada.Při rychlosti asi 100 km/hod.je třeba asi 500 až 1000 metrů brzdné dráhy.A to při použití rychlobrzdy.A to navíc létají kufry a cestující,kteří nesedí.Bývalý vlakvedoucí RCVD Praha.pepíno.

Zobrazit celou diskusi