Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Miluju tě, tati, dobrou! Řekla školačka (†14) a oběsila se kvůli šikaně

Autor: INT, mok, mivrk - 
10. března 2012
19:57

Čtrnáctiletá dívka se oběsila poté, co ji spolužáci dva roky šikanovali. Ačkoliv se snažila změnit, výsměchy ve třídě nepřestávaly, a tak se rozhodla spáchat sebevraždu. Ráno ji našli rodiče oběšenou.

Američanka Eden Wormer (†14) chodila do washingtonské školy Cascade Vencouveru. Od šesté třídy ji spolužáci šikanovali a vysmívali se jí. I když se Eden snažila změnit, stále musela čelit šikaně. Na konci sedmé třídy byla šikana ještě větší a Eden se s problémem svěřila své setře. "Šikana se stále zhoršovala a já jí pořád říkala, že něco udělám, ale ona nechtěla. Bála se, že vše bude jenom horší," popsala situaci její sestra Audri.

Tlak na Eden byl stále horší a horší. Na Facebooku začala psát zprávy, že je osamocená, ale nikdo jí nepomohl. Její sestra vzpomínala na její poslední slova. Večer jen řekla "Miluju tě tati. Dobrou noc," dala mu pusu a šla spát. Ráno ji našel mrtvou.

"Lidé neznají limity. Protože neví, co to je, já ztratil část své rodiny," prohlásil její starší bratr. Dívenka přišla o život jenom kvůli zlomyslným spolužákům.

Policie zatím nenašla žádné důkazy, ze kterých by bylo zřejmě, že byla šikana na úrovni trestného činu.

pekaaaros ( 27. června 2016 10:43 )

gratulace. škola v USA, škola v ČR, škola v Rusku, škola v Zambezi.. všechno je to na jedno brdo. naženete 20 zvířat do jedné místnosti, kde se mají vzdělávat a nemůže to skončit jinak, než bojem o moc, nadvládu nad kolektivem a touhou někoho týrat. nemůže to dopadnout jinak. ale společnost je na to ještě moc nevyzrálá,než aby si něco takovýho připustila. řeší jednotlivý případy, jak kdyby to byly nějaký kapky v moři. Místo toho, aby začala víc tenhle psychologickej problém zkoumat víc komplexně a zabývat se, čím vzniká. Nakonec by přišla na to, že jedinej lék je zrušit tenhle strašně ujetej model vzdělávání. škola je ta nejzvrácenější a nejumělejší překážka, jakou můžete mládatům na startu života postavit.

clio ( 26. února 2013 09:00 )

clio ( 26. února 2013 08:56 )

modavivien ( 12. března 2012 10:02 )

Tak s tím souhlasím,těmhle hajzlíkům co šikanují to nesmí procházet.Většinou jsou to zbabělci a když se jim někdo postaví, je to zaskočí a přestanou.Mám dceru ve třetí třídě a na její škole se to ředitelka snaží řešit a docela rázně.

modavivien ( 12. března 2012 09:55 )

Ty budeš asi nebezpečnej psychouš.Doufám,že žiješ hodně daleko od mé rodiny.

Zobrazit celou diskusi