Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kněží si na sebe najali zabijáky: Za 161 tisíc a kvůli AIDS

Dvojice kolumbijských kněží, Piffano (vlevo) a Reatiga, se rozhodla, že dobrovolně odejde z tohoto světa. Sebevraždu církev zapovídá, najali si proto na sebe profesionální zabijáky.
Dvojice kolumbijských kněží, Piffano (vlevo) a Reatiga, se rozhodla, že dobrovolně odejde z tohoto světa. Sebevraždu církev zapovídá, najali si proto na sebe profesionální zabijáky.  (Autor: Archiv Blesku, EPA)
Autor: simao, ČTK - 
15. února 2012
10:48

Vyšetřování smrti dvou kolumbijských kněží odkrylo drastickou pravdu. Nájemné vrahy si najaly samotné oběti, zaplatily za to 15 milionů pesos, tedy něco kolem 161 tisíc korun. U jednoho kněze se již potvrdilo podezření na AIDS. Důvodem nezvyklého kroku tak mohl být právě jejich zdravotní stav.

Dvojice katolických kněžích z Bogoty, Rafael Reátiga Rojas (36) a Richard Piffano (37), se rozhodla skončit se životem. Vyhledali proto pomoc nájemných vrahů. Zaplatili 161 tisíc korun a za oběti označili pro najaté vrahy sebe samotné.

Původně sice chtěli spáchat sebevraždu, jenže se k ní neodvážili. Nejspíš i proto, že církev dobrovolný odchod ze světa zapovídá a považuje za hřích.

Naplánovali vše předem, důvodem nejspíš AIDS

Rozhodli se tedy k neobvyklému kroku. Že vše naplánovali, vyplývá i z výpovědí jejich příbuzných. Prý si v poslední době snažili dát do pořádku všechny své záležitosti, zrušit závazky, jeden z nich převedl majetek na matku.

Jejich vrahy již policie zadržela, u soudu profesionálním zabijákům hrozí až 60 let vězení. U kněze Rafaela pak pitva odhalila AIDS. Protože si byl se svým kolegou velmi blízký, je možné, že virem HIV byli nakažení oba. A právě zdravotní důvod figuruje na prvním místě mezi nejpravděpodobnějšími příčinami jejich počínání.

svetedivse ( 15. února 2012 16:31 )

... za boha, za vědu, za lásku, za národ, za strach, no prostě všichni kdo se schovávají zaslouží krutý trest Lidi můžeme si hrát na cokoliv, všichni jsme stejní a v krizových situacích jdou ideály bokem ...

Digitt ( 15. února 2012 16:05 )

co celibát, ale to ***ní mezi sebou a nejen to někde ten AIDS museli chytit, že jo

Digitt ( 15. února 2012 16:03 )

jsou to pobožný vymletý mozky.Zakážou sex s ženou aby šous.tali děti a mezi sebou.Taková typická boží logika když si k tomu člověk přídá, že vlastně nic jako bůh není, tak je to docela ironie....

petrsvetrkilometr ( 15. února 2012 15:21 )

celibat u knezich bych zakazal.potom ty hovada znasilnujou male deti.nikdy bych nedopustil aby muj syn chodil do kostela,nabozenstvi a podobnych nesmyslu.dejou se tu straqsna zverstva a cirkev jen tise prihlizi.papez taky vypada jako zvrhlik a vsichni ti co se schovavaji za boha by zaslouzili kruty trest.

sores ( 15. února 2012 15:13 )

to mi hlava neber, vždyť sex je přírodou vymyšlený právě na rozmnožování živočichů jinak by planeta vymřela.Je to naprosto lidské a ne hambaté tak proč to těm chudákům pobožným zakazovat když mají stejné potřeby jako ateisté(nevěřící)!Nikdo soudný po nich nemůže přeci chtít aby se jim to vykouřilo z palice.

Zobrazit celou diskusi