Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík (17) děti přepadával s nožem v ruce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Ivana Žáková - 
21. února 2012
12:34

Postrachem dětí v Ostravy-Zábřehu se stal ozbrojený mladý lupič (17). S nožem v ruce hrozil školákům, aby mu vydali peníze a mobily. Přestože vyšetřovatel podal návrh na vzetí násilníka do vazby, soud ho propustil na svobodu!

Rodiče zábřežské části Ostravy se ještě nevzpamatovali z útoku rapera přezdívaného Nifest (16), který na sídlišti ze vzteku pobodal tři děti (9 až 14 let), z nichž dvě málem zemřely, a v ulicích začal běsnit další ozbrojený útočník. Je jen o rok starší než Nifest a děti napadal s nožem v ruce ze zištných důvodů. Přestože ho policie dopadla, rodiče školáků si neoddechnou.

„I když má na svědomí závažnou sérii loupežných zločinů, soud zamítl jeho vzetí do vazby a mladík je stíhán na svobodě,“ potvrdila Blesku policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Sedmnáctiletý lupič přepadal školáky od od 14. do 16. února. Nejdříve zaútočil na děti mladší patnácti let, pak si troufl i na o rok starší oběť.

„Požadoval vždy peníze a mobily. Školákům i prohledával kapsy a museli mu ukazovat, co mají v batůžcích. Jednoho chlapce přepadl opakovaně a nepomohlo ani to, když mu řekl, že peníze má kvůli nákupu v lékárně,“ popsala Holčáková. Jak dále uvedla, mladík hrozil, že má nůž a zaútočí s ním. Zbraň i ukázal a školáci ze strachu mu vždy všechno raději hned dali.

K dopadení útočníka pomohl kamerový systém a všímavá ostraha nedalekého obchodního centra v Zábřehu. Lapen byl policisty z Vítkovic po třetím útoku, u sebe měl i nůž. Přepadením získal peníze a věci za necelé tři tisíce korun. Vzhledem k jeho mladistvému věku mu však hrozí jen poloviční trest za loupež, a to maximálně pětileté vězení.

jana22 ( 21. února 2012 13:02 )

tak pockame az nekoho bodne?? Soudce by mel nest odpovednost, pokud nekomu ublizi, kdyby se jednalo o jeho decka, taky by to tak resil???Fuj

Zobrazit celou diskusi