Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík střílel na bezdomovce, odsedí si 12,5 roku

Mladík, který střílel v Brně postřelil dva bezdomovce, si odsedí 12,5 roku
Mladík, který střílel v Brně postřelil dva bezdomovce, si odsedí 12,5 roku  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
17. února 2012
23:02

Detaily si nepamatuje, přiznává však, že po bezdomovcích dvakrát vystřelil. Martin Teplý (26) si za incident na nádraží v Brně odsedí 12,5 roku. Odsouzen byl za pokus o vraždu a nedovolené ozbrojování.

"Bez včasné lékařské pomoci by zranění způsobila oběma smrt," uvedla k případu střelby na dva bezdomovce poblíž brněnského nádraží státní zástupkyně.

Mladý střelec totiž vytáhl nelegálně drženou zbraň a rozhodl se vyřešit konflikt s obtěžujícími bezdomovci po svém. Dvakrát na ně vystřelil, oba muže těžce zranil. Krajský soud v Brně ho v pátek odsoudil k 12,5 letům vězení.

Vracel se opilý z hospody

Vyučený automechanik Martin Teplý (26) se vracel opilý z hospody a přepadla ho mlsná. Zastavil se proto v rychlém občerstvení u brněnského nádraží.

Koupil si bagetu, a pak ho prý začali obtěžovat dva žebrající bezdomovci. Nejen, že jim nechtěl dát peníze, vytáhl na ně dokonce zbraň. A neudržel nervy na uzdě. "Po několika minutách, kdy ho oba provokovali, aby to zmáčkl, tak je střelil do oblasti břicha," uvedla u soudu obžaloba.

Potvrdil to i jeden z vypovídajících bezdomovců, který se prý zbraně nebál, protože ji měl za pouhou maketu. "Myslel jsem si, že si dělá srandu," uvedl nezaměstnaný muž ze Svitavska. Teplý se své oběti sice u soudu omluvil, jenže už bylo pozdě.

Před časem přišel o zbrojní průkaz

Skoro třináct let dostal Teplý i za to, že útočil nelegálně drženou zbraní. Před časem totiž přišel o zbrojní průkaz.

Sportovní střelec si však pořídil novou - prý na burze na Kutnohorsku. Nedovolené ozbrojování mu nyní ještě přitížilo. Zaráží i to, že s sebou nesl zbraň i do restauračního zařízení.

Detaily si prý odsouzený nepamatuje. "Přistoupili ke mě dva muži. Pak si akorát pamatuji, jak na mě doráželi, pořád doráželi..." Jeho obhajoba byla založená na tom, že bezdomovci zaútočili první. Soud mu ale neuvěřil.

hu11 ( 18. února 2012 11:25 )

Toho mládíka odsoudila Lanerová ?

vesnicankavemeste ( 18. února 2012 10:58 )

V Brne na nadrazi? Ale tam ma preci stand nase slovutni a jemna dama Hillarka! To jest,vsechno videla a i nepochybne svedcila. Ta ma ale zajimavy zivot!

cert ( 18. února 2012 08:35 )

1)On je neměl před barákem 2) leckterý bezdomovec má lepší vzdělání a je lepším člověkem, než vy

civavalinda ( 18. února 2012 08:22 )

TAK SI TO ZKSUTE MIT PRED BARAKEM OTRAVNOU PARTU SMRADOCHU KTERY TAM JEN CHCIJOU A BLEJOU A SMRDI NA DALKU!!SE MU NEDIVIM BYDLELA JSEM V CENTRU PRAHY 7 LET A CHCANKY JSEM SI NOSILA DOMU PROTOZE NAM V PODLOUBI KAZDY DEN CHCALI A JESTE CHLASTALI PAK JSEM S DITETEM CHODILA VE ZVRATKACH !JA BYCH JE POSTRILELA TAKY !!BRANI JE JEN TEN KDO SE S NIMA NESTYKA KAZDY DEN .TAK AT NECHLASTAJ A JDOU SE UMYT !!

sandokan007 ( 18. února 2012 00:46 )

Takže když tě začnou otravovat žebráci a jinak ti nic nedělají můžeš to do nich našít jen s legální bouchačkou pak se ti nic nestane a oni dostanou ještě trest? Pane vachtmajstr oni sou hlava!

Zobrazit celou diskusi