Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Problémy Řecka: Angelu Merkel přirovnávají k nacistickému diktátorovi

Autor: simao - 
13. února 2012
18:38

Řeckem zmítá dramatická krize, avšak jedna z hlavních postav evropské politiky, německá kancléřka Angela Merkel, chce zabránit jeho odchodu z eurozóny i hrozícímu řeckému bankrotu. Řekové se proto musí výrazně uskromnit, aby mohli dál s EU spolupracovat. Jenže utahování opasků se některým z nich vůbec nelíbí a Merkel označili kvůli jejím postojům dokonce za nacistickou diktátorku!

Když se uskromníte, můžeme se bavit o tom, že vám EU půjčí ještě nějaké peníze. Jasný vzkaz vyslala EU jednomu ze svých členů - po uši zadluženému a krizí zmítanému Řecku. A řečtí politici poslechli. V neděli odklepli drastické škrty ve svém rozpočtu.

Schválení úsporných opatření však provází na jihu Evropy pořádný neklid. Demonstrace, ale i potyčky s policií, rabování a hořící domy... Při nepokojích bylo zraněno již kolem 170 lidí, přes sedm desítek osob skončilo na celách předběžného zadržení.

 

Kancléřka Merkel jako nacistický diktátor!

Olej do ohně přilil i pravicový plátek Dimokratia (Demokracie), který tvrdě zaútočil na Angelu Merkel. Nemilosrdně prý nutí Řeky k tomu, aby s vidinou půjček od EU přistoupili na tvrdý úsporný plán, který se prý dotkne života v celé zemi.

Německou političku proto otiskl na své titulní straně navlečenou v nacistické uniformě s hákovým křížem na pozadí a parodií na nápis, který kdysi "zdobil" vstupy do koncentračních táborů...

Místo "Arbeit macht frei" (Práce osvobozuje) však řecké noviny otiskly palcový titulek "Memorandum macht frei" (Memorandum osbvobozuje) a pod ním velký nápis "Dachau!". Tlaky na přijetí opatření prý totiž připomínají podmínky v koncentračním táboře.

Řecký pravicový list přilil olej do ohně:  Angela Merkel je prý spoluviníkem řeckých problémů Řecký pravicový list přilil olej do ohně: Angela Merkel je prý spoluviníkem řeckých problémů | Archiv Blesku, ČTK, AP

Není to poprvé, co obviňují Angelu...

Úsporná opatření jsou pro mnoho Řeků velmi bolestnou záležitostí. Jenže za řecké problémy někteří vinní i zahraničí.

Angela Merkel v nacistické uniformě se tak neobjevila v Řecku poprvé. Již dřív ten samý list přirovnal přípravy úsporných opatření k invazi wehrmachtu na řeckou půdu. Přidali se však i další, kteří upozorňují na německý podíl na rozhodnutí EU. Hledání viníka problémů si tak u části Řeků našlo svého obětního beránka v podobě zahraniční političky...

gogo ( 13. února 2012 22:23 )

Myslím si, že větší problém bude mít Evropa s Řeckem, než Řecko s Evropou ...

marmat ( 13. února 2012 20:37 )

Nadávat do Hitlerů někomu, kdo mi už nechce dál dávat OBŘÍ kapesný,který JÁ roztočím obratem na baru , aniž by za to byla minimální ochota dojít na nákup, nebo z odpadkama...vzteky zato rozkopat nábytek a okna, tak si nevykoleduju žádný soucit, ale svěrací kazajku!!!

soprad ( 13. února 2012 20:28 )

Kez,bychom meli Hitlera,ale ne v suknich.HITLER byl a je vrazdici hovado,ale myslenka nebyla spatba.

Digitt ( 13. února 2012 20:22 )

Co to bleješ ty debile.Německo v rámci EU sype těm řeckejm cigošům neskutečný částky a ty sráči nepřizpůsobiví, se ještě bouřej.I po škrtech je jejich minimální mzda o 5 tisíc vyšší, než naše.Až budeš chtít příště napsat nějakej názor, zeptej se někoho chytřejšího, než jsi ty osle.

miran71 ( 13. února 2012 19:53 )

Hááááááááj Merkel  卐 

Zobrazit celou diskusi