Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda 9měsíční Dominiky: Sousedé podezírají otce, vinu nese podle nich i sociálka a policie

Autor: čad, Kjos - 
16. prosince 2011
14:25

Devítiměsíční Dominika byla v domě svého otce Davida P. (29) v Zašovicích na Třebíčsku zavražděna! To je zatím předběžný verdikt soudního patologa, se kterým Blesk v pátek seznámil policejní vyšetřovatel Michal Laška. „Zatím další podrobnosti nelze sdělit protože čekáme na detailní pitevní zprávu,“ zdůraznil šéf vyšetřovacího týmu Laška.

V blízkosti těla usmrceného děvčátka byl matkou malé Dominiky ve středu v podvečer nalezen také oběšený její otec David P.. Toho policisté už v minulosti podezřívali z podílu na zatím neobjasněné smrti nevlastního syna Josífka (5), který měl za podivných okolností letos v červenci spadnout z domácky vyrobeného traktoru. „Pokračuje dál i vyšetřování tohoto případu,“ uvedl Laška.

Obyvatelé Zašovic, ale i nedalekých Přibyslavic odkud byli oba rodiče jsou zděšeni. Někteří tvrdí, že k trojnásobné tragédii nemuselo vůbec dojít, kdyby policisté a sociální pracovníce pracovali jak mají.

„Už když matka toho kloučka bydlela tady v Přibyslavicích, sousedi si často stěžovali, že z bytu je slyšet pláč dítěte. S tím chlapcem nikdo nechodil ven, byl zavřený celou dobu doma nebo na balkoně,“ vyprávěl Blesku svědek, který prý sám na ženu několikrát přivolal sociálku, ale i policisty. Muž si zatím přeje zůstat v anonymitě.

„Davida P. jsem znal od dětství, už jako kluk chodil k nám na obec na brigády. Za práci uměl vzít, ale bohužel se pak chytil té ženské,“ spílal na adresu matky obou usmrcených dětí. Bez okolků Blesku potvrdil, že oba rodiče jeli v drogách. „Policisté z Okříšek, když tam byl nějaký ten rachot se s nimi vždy nějak dohodli, jen aby tam byl klid a ženský ze sociálky taky nic nezjistily,“ dodal svědek.

Způsob usmrcení malé Dominiky policisté odmítají sdělit. Není však vyloučeno, že práci policistů z Okříšek prověří jejich inspekce.

pgga ( 16. prosince 2011 22:01 )

Podminku?...To snad neni mozne...

pgga ( 16. prosince 2011 22:00 )

No..z toho co jsem cetla..jednom dite "spadlo z domacky vyrobeneho trakturku" 5 lete a zabilo se?HM Jenze..stale se to "vysetruje".. Ted dalsi dite a dalsi tragedie Celkem "nahoda"..o ktere matka nevedela..netusila nic?

zelena.karkulka ( 16. prosince 2011 19:47 )

ta ,,maminka,,si jistě brzo najde zase podobně kvalitního jedince na splození dalších dětí

silvi ( 16. prosince 2011 18:13 )

tam bolo že v .p....r....d....e....l....i.....

silvi ( 16. prosince 2011 18:12 )

ja teda nechcem byť sviňa, ale s takýmito h.a.j.z.l.a.m.i, by som vedela zatočiť, tento už síce "zatočil" so sebou sám, škoda, že to neurobil skôr a tie deti mohli žiť, ale kde v ***i bola polícia a sociálna ochrana... ???? pochybujem, že by to na Slovensku bolo lepšie...

Zobrazit celou diskusi