Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera šéfa policie: Táta mi poslal sms před smrtí

Dcera mrtvého policisty Martina H. se rozhodla promluvit o tom, co mohlo vést otce k sebevraždě. Je přesvědčena, že to byla šikana v práci.
Dcera mrtvého policisty Martina H. se rozhodla promluvit o tom, co mohlo vést otce k sebevraždě. Je přesvědčena, že to byla šikana v práci.  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
15. prosince 2011
05:02

Velké plány policejního šéfa blatenského oddělení Bohuslava H. (†46) uťala nenadálá sebevražda. Těšil se na maturitní ples mladší dcery, na to, jak opraví plot u domu, na Vánoce a také na konec února, kdy měl skončit jeho služební poměr. Nic z toho už nestihne. Před několika dny se v budově státního zastupitelství zastřelil. Jeho dcera Martina se rozhodla promluvit. Podle ní smrt otce zavinila šikana nadřízených a sousedské spory.

„Už to u policie nemohl vydržet. Na jeho hlavu se stále snášela kritika ze strany nadřízených, neměl prostor cokoliv vysvětlit. Z porad chodil zničený,“ řekla Blesku Martina H.

Vše prý odstartoval banální spor se sousedkou, která se policistovi údajně začala mstít. Posílala na něj oznámení a udání. Psala na úřady, policii i na policejní prezidium. Muž, který u policie pracoval 26 let a kolegové o něm mluví jen v dobrém, se tak ocitl pod stálým psychickým tlakem.

„Vyšetřovaný policista je na tom mnohem hůř než běžný člověk. Všichni ho začali kontrolovat, jestli nedělá něco špatně. Nadřízení se po něm jen vozili,“ dodala Martina.

„O šikaně nemám žádné informace. Policie mu vyšla vstříc, když opakovaně žádal o uvolnění z pracovního poměru, dokonce dostal adekvátní nabídku na jiné místo u policie,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Zpráva o jeho smrti srazila rodinu na kolena. Sebevraždu si podle nich neplánoval, nenechal ani dopis na rozloučenou, navíc si hledal nové místo. Na to, co vlastně dohnalo Bohuslava H. k sebevraždě, by dokázal nejlépe odpovědět jen on sám. Dnes má však pohřeb…