Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívčí gang donutil autistického chlapce (†12) k sebevraždě!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak, INT - 
1. prosince 2011
21:53

Děti bývají často kruté. Dospělí někdy nezpozorují, že se nevinné posměšky vyvinou v krutou šikanu. To byl případ i autisty Michaela Ravena (12) z anglického města Burnley. V pondělí o půl šesté ranní ho rodiče našli oběšeného.

V následujících dnech mnoho lidí vyjádřilo na sociálních sítích soustrast pozůstalím, mimo to se také objevily zprávy, že byl Michael šikanován holčičím gangem kvůli autismu. Spolužačka z akademie svatého Wilfréda Megan Brandon napsala: "Ti, co tě šikanovali by se měli cítit vinni za tvou smrt. Nikdy na tebe nezapomeneme, Michaele!"

Další uživatelka sítě s pseudonymem AnyaJB1: "Dělá se mi špatně z toho, že někdo může jiného šikanovat tak dlouho, dokud se nezabije. Odpočívej v pokoji Michael Raven! - bylo mu jen dvanáct."

David Whyte, ředitel školy, už začal nařčení ze šikany vyšetřovat. "Můžu jen potvrdit, že škola předtím nebyla upozorněna, že by byl Michael šikanován. Škola tato hlášení jinak bere extrémně vážně."

"Michael byl velice pozitivní a veselý žák. Rád si četl a hrál šachy, účastnil se takřka každé individuální činnosti na naší škole. Chceme, aby přátelé, rodina a ostatní pozůstalí věděli, že se za Michaela modlíme a bude nám velice chybět," dodal Whyte.

Pokud se šikana ze strany dívek potvrdí, ředitel vyvozí patřičné tresty, mezi nimiž může být i vyloučení. Policie vyšetřuje, jestli Michael nezemřel cizím přičiněním, výsledky testů budou však brány jako formalita.

paula ( 2. prosince 2011 06:36 )

Chudák chlapeček ... Nicméně, opět klasika neznalosti českého jazyka redaktorů z Blesku. Pokud jde o sebevraždu - nastudujte si laskavě, jaký je rozdíl mezi pojmem "donutit" a "dohnat" ....

Zobrazit celou diskusi