Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Concordia nebyla první: Schettino už jednu loď málem poslal ke dnu

Autor: INT, zun - 
4. března 2012
08:10

O kapitánu lodi Costa Concorida, která se letos v lednu potopila, vyplouvají na povrch stále nová fakta. Nejnovější informace hovoří o tom, že Schettino už před Concoridií jednu loď málem dovedl ke zkáze.

Nové informace z kapitánovy minulosti ukázaly, že havárie lodi Costa Concordia nebyla prvním Schettinovým pracovním selháním. Muž, který opustil svou potápějící se loď jako jeden z prvních, už jedno plavidlo poškodil.

Nehodu způsobil v roce 2010, když vplouval do německého přístavu Warnemunde. Kapitán překročil povolenou rychlost, nezvládl řízení a při vplouvání do přístavu narazil do lodi Aida Blu, která zde byla ukotvena.

Svou chybu okomentoval slovy: "Nevěděl jsem jaký je rychlostní limit a ze strany příslušných orgánů jsem neobdržel žádné upozornění o přestupku,"

Za viníka nehody byl označen "souhrn více faktorů" a Francesco Schettino nebyl nijak potrestán. Havárii lodi Costa Concordia si ale pravděpodobně odsedí. Je obviněný za zabití, z předčasného opuštění lodi a z úmyslného klamání úřadů.

Costa Concordia narazila na skalní útesy v okolí italského ostrova Giglio 13. ledna 2012. Při tomto neštěstí přišlo o život 32 osob.

hofihofi ( 4. března 2012 11:25 )

Znas jedno prislovi? VEDELI NA SEBE TOLIK, ZE NADOSMRTI MUSELI ZUSTAT DOBRYMI PRATELI.

vesnicankavemeste ( 4. března 2012 09:52 )

Ptam. Proc jenom v domacim vezeni? To snad toho nebylo malo? Jenom se desim jestli ma doma male deti a pri koupani ve vane jim tam da i nejakou lodicku na hrani.........utopi i deti i tu flotilu. To je i italska justice v totalnim marazmu?

Zobrazit celou diskusi