Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zásah proti internetovým pirátům: Šéfovi Megauploadu zabavili luxusní auta, peníze i zbraně

Autor: lm, simao - 
21. ledna 2012
14:22

Celkem osm milionů dolarů (157 milionů korun), velkou sbírku luxusních vozidel a dokonce i zbraně zabavila při razii u šéfa serveru Megaupload.com novozélandská policie. Vytáhla tak do otevřeného boje proti internetovým pirátům! Kim Schmitz, vystupující také pod pseudonymem John Dotcom, patří k jedním z největších. Je obviněn z porušení autorských práv.

Hojně navštěvovaný Megaupload.com funguje jako prostor pro sdílení souborů. Americká vláda ho však po rozsáhlém vyšetřování uzavřela, protože podle ní sdílením filmů a dalšího chráněného obsahu způsobila stránka majitelům autorských práv škodu za půl miliardy dolarů (v přepočtu 10 miliard Kč).

Za megauploadem stojí programátor německého původu Kim Schmitz, žijící v honosném sídle na Novém Zélandu. Zdejší policie však na něj získala na popud Američanů zatykač, a tak Schmitz, známý téz jako John Dotcom a nebo Dr. Zlo, putoval do cely předběžného zadržení v Aucklandu. A během razie u něj bezpečnostní složky zabavily orpavdu rozsáhlý majetek!

Odtahovka odváží ze sídla internetového piráta Kima Schmitze zabavená luxusní auta Odtahovka odváží ze sídla internetového piráta Kima Schmitze zabavená luxusní auta | Archiv Blesku, Reuters

Při policejním zásahu ve Schmitzově sídle byl zajištěn majetek v přepočtu za více než miliardu korun. Nejen peníze, ale i luxusní auta, sbírku drahých uměleckých děl a dokonce i zbraně. Internetový milionář Schmitz je tedy spíš než "uťáplý ajťák" pořádný mafioso! P

Piráti si omezování svobody líbit nenechají: V ohrožení i Bílý Dům a FBI

Jako odplatu proti zásahům do internetové svobody hackerská skupina Anonymous v průběhu týdne napadla a vyřadila z provozu desítky internetových stránek. Mezi nimi byly weby takových kapacit jako FBI, Bílého domu nebo amerického ministerstva spravedlnosti. A v útocích hodlá skupina pokračovat.

Na mušku si vzala i kancelář francouzského prezidenta Sarkozyho. Kdo se o svá data musí bát dál?

hugu ( 22. ledna 2012 00:35 )

Je to jiná věc,ale to neznamená,že je to osamocená akce a co se může stát ,tak se dřív nebo později stane.

jahodove_ticho ( 21. ledna 2012 22:37 )

Napadení Stratforu je zaprvé naprosto jiná akce než ta aktuální. A za druhé o činnosti této společnosti si myslím své... Netvrdim, že bych měl radost z jejich zájmu o moje data, ale státní orgány čmuchají a zneužívají data mnohem závažněji.

hugu ( 21. ledna 2012 20:42 )

To není úplně jisté a co napadení firmy Stratfor ?

mandat ( 21. ledna 2012 18:42 )

Koho to zajima????????? Ten tlustoch uz byl v base v Thajsku.Je to bandita. V Nemecku se o nej nezajimaji a vy s tim otravujete v CR.

cert ( 21. ledna 2012 17:17 )

Ale coto? Blesk se najednou ve svém článku vyjadřuje, jako kdyby vlastnictví nemovitostí a peněz bylo nějakým zločinem... Ono asi záleží na tom KDO vlastní že? Když je to někdo z "naší party", tak je to v pořádku i kdyby ty peníze ukradl z pokladničky na osiřelé děti.

Zobrazit celou diskusi