Anonymous chtějí útočit na velké finanční společnosti během celých Vánoc. Jejich cílem je ukrást 20 milionů korun, které by měly přijít na účty těm, kteří peníze potřebují víc než finanční firmy.

Hlavní cíl: Stratfor

Skupina zveřejnila prostřednictvím sociální sítě Twitter link na to, co je podle nich tajný a důvěrný seznam klientů firmy Stratfor. Na seznamu je například americká armáda, americké letectvo, policie v Miami, různé banky, dodavatelé vojenské techniky nebo firmy jako Apple a Microsoft. „Už ne tak důvěrný a tak tajný?“ dělali si hackeři na Twitteru legraci ze Stratforu a jeho seznamu. Hackeři z Anonymous tvrdí, že se k údajům o kreditních kartách dostali díky tomu, že nebyly nijak kódované. Pokud se to potvrdí, znamenalo by to pro Stratfor coby soukromou zpravodajskou službu obrovskou ostudu.

Peníze šly na charitu

Hackeři také zveřejnili na internetu dokumenty, o nichž tvrdí, že jde o potvrzení o zaplacení charitativních darů. Na dobročinné účely prý mohli přispět právě díky manipulacím s údaji o kreditních kartách, k nimž se dostali. Na stvrzence o daru ve prospěch Amerického červeného kříže stojí jméno Allena Barra, který donedávna pracoval jako úředník pro stát Texas, zabýval se mimo jiné útoky hackerů na banky. Z Barrova účtu zmizelo 700 dolarů, peníze šly na konto Červeného kříže a dvou dalších dobročinných organizací. Barr si pak nakonec účet zrušil.