Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těhotná žena (†41) volila smrt, aby zachránila svou dceru

Autor: INT, ljš - 
18. října 2011
15:07

V břiše jí rostl nový život, ten její však závratnou rychlostí pohasínal. Stacie Crimm (†41) stála před zásadním životním rozhodnutím. Buď se pokusí zachránit život sobě a podstoupí chemoterapii, nebo léčbu odmítne a dá šanci na přežití své dceři. Rozhodla se okamžitě, vybrala si své dítě.

"To dítě bylo vším, co na světě měla," řekl deníku Oklahoman bratr Stacie, Ray Phillips. Právě jemu žena volala, když se v březnu dozvěděla šokující novinu. Přestože jí lékaři tvrdili, že děti mít nikdy nebude, otěhotněla.

Ale za několik dalších týdnů, v době, kdy už pro děťátko nakupovala výbavu, ji začaly sužovat obrovské bolesti hlavy, objevily se problémy se zrakem a třes. Urychleně navštívila lékaře, kteří jí v červenci diagnostikovali velmi agresivní formu rakoviny krku a hlavy. Stacie měla okamžitě začít s chemoterapií, ale možnost mít dítě pro ni byla cennější než vlastní život.

"Doufám, že budu žít dost dlouho na to, aby se dítě mohlo narodit," napsala Stacie svému bratrovi a do svého posledního boje dala úplně všechno. V polovině srpna však doma zkolabovala a musela být převezena do nemocnice, kde lékaři zjistili, že invazivní nádor už začíná obalovat mozkový kmen a Stacie tak musela v obrovských bolestech v nemocnici zůstat.

Za několik dní se jí zastavilo srdce a lékaři museli přistoupit k císařskému řezu. Malá Dottie Mae vážila pouhých 950 gramů, ale byla zdravá. Stacie, která netoužila po ničem jiném, než pochovat si své dítě v náručí, znovu zabojovala. Lékařům se ji podařilo oživit.

Zemřela tři dny po porodu

Byla však příliš slabá na to, aby se mohla jít na svou dcerku podívat. Stejně jako miminko nemohlo pro svou velmi nízkou váhu opustit inkubátor. "Ukazovali jsme jí fotky, ale připadal jsem si bezmocný. Pochovat si ji, bylo to jediné, co si přála. Jediný důvod, proč se vzdala svého života," řekl Ray.

Jedna ze sester ale nakonec zorganizovala převoz miminka ve speciálním boxu. Dottie ve sterilním prostředí z boxu vyndali a položili ji k její mamince. "Obě se na sebe několik minut jen tiše dívaly. Proběhlo to velmi klidně," řekl Ray. Tři dny na to Stacie zemřela.

Dottie byla na přání své matky, která s otcem dítěte již nežila, svěřena do péče Raye a jeho ženy Jennifer. "Dottie je zázrak, udělám pro ni všechno na světě, jak si Stacie přála," řekli.

diskuzevblesku ( 19. října 2011 21:15 )

Český národ je bohužel nerasitičtější , nezávistivější a jak čtu nejhloupější na světě je to smutné.To by nenapsal nidko normální od 0- do 100 let . Takoví jako vy s těma stupidníma hnusnýma komentáře se nikdy neměli narodit ,,,, Vás škoda není !!Je mi z Vás zle .....Přísahám, že jo..... už už ať nastane ňáká čistaka na tom světě takhel to nejde dál..... té roztomilé holčiččce a celé její rodině přeju hodně hodně lásky , štěstíčka a maminka ať jí z nebíčka opatruje..... ...

mnka ( 19. října 2011 16:40 )

Nechápu jak může někdo napsat takovýto komentář. Vaše intelegince je zřejmě absolutně minimální.

tereza10 ( 19. října 2011 16:09 )

mohla co delat aby zahranila dite musej na ni bejt pysny v nebi co udelal a obetovala se ja bych to taky udelala abych zachranila dite nevim jak takhle muzete bejt hnusny zly to necapu co byste delali vy kdybise vamto stalo tak co radci se zachranite sebe a neudate nic pro 2 zivot meli byste velkou ostudu kdybyse vam to stalo taky by se vam smali ze jste se smali tejty pani cudak ta pani je to nejlepsi pani na svete panbuh cran to dite at je zdravy chudak maminka uz bych brecela stoho vy hnusni lidi koukejte co udelala pro sve dite a vy se tomu smejete ze jse hnusny ja bych vam to nejvic prala a by se vM TO TAKYSATLO KDO SE JENOM SMEJE TYHLE PANI VY blbci

billgates1 ( 19. října 2011 14:49 )

Klobouk dolů!!!

jbes ( 19. října 2011 13:57 )

Chcípni

Zobrazit celou diskusi