Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiny se loučí s dalšími oběťmi šíleného vraha: Tři pohřby v jeden den

Autor: dce, sch - 
4. března 2015
15:15

I dnes, osm dní po tragédii v Uherském Brodě, se rodina a bližní loučí s další obětí otřesného masakru. Kostel ve Vlčnově je úplně plný – lidé truchlí za šestašedesátiletého Jana K.

Už třetí den se lidé loučí s oběťmi šíleného masového vraha, který minulý týden v úterý zabil osm lidí a následně i sebe. Dnes dopoledne proběhl tichý obřad v Uherském Brodě za Jana V. (†65). Druhý pohřeb se odehrává ve Vlčnově, jen kousek od Uherského Brodu.

Jan K. (†66) po sobě zanechal dvě dospělé děti a manželku. V chrámu Páně sv. Jakuba se s Janem K. loučí přibližně dvě stě lidí. Na obřad dorazil i starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar. Jana V. budou odvážet do Zlína ke zpopelnění.

Později odpoledne se Uherský Brod rozloučí i z Oldřichem K. (†66), patriotem a známým místním folkloristou.

Na pietní místo u objektu, kde se tragédie odehrála, lidé stále nosí květiny a zapalují tam svíčky. Památce obětí se přijeli poklonit i prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), dnes tak učinil předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). Ve čtvrtek se na památku zavražděných lidí v celé zemi rozezní sirény. 

Tragédie v Uherském Brodě se stala minulé úterý. Třiašedesátiletý muž vešel do restaurace Družba a zastřelil osm lidí ve věku 27 až 66 let a poté i sebe. K obětem neměl žádný bližší vztah. Jedna žena byla při střelbě zraněna, podstoupila operaci v uherskohradišťské nemocnici, kde je stále hospitalizována, její stav je stabilizovaný. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace. Několika lidem se podařilo z restaurace utéct. 

stanislava ( 4. března 2015 18:24 )

Všem pozůstalým hodně síly k překonání toho jediného, co nemůžeme nikdy změnit. Přijměte úpřimnou soustrast. Ať odpočívají v pokoji.

Zobrazit celou diskusi