Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka největšího masového vraha promluvila: Bláznit začal, když ho vyrazili z práce!

Autor: simao - 
26. února 2015
19:04

Její syn vzal zbraně a šel vystřílet restauraci v Uherském Brodě. Povraždil osm lidí. Matka masového vraha Zdeňka K. nyní promluvila o tom, co se v minulosti se synem dělo. Měnit se prý začal, když přišel o práci a další se mu nedařilo najít.

"Firma zkolabovala, on přišel o práci a nikdy si žádnou pořádnou nenašel. Od té chvíle se začal pomalu měnit," řekla MF Dnes paní Marie, která žije v přízemním domku ve Vlčnově, odkud Zdeněk K. pocházel. Dříve prý svou matku navštěvoval pravidelně. Jako spořádaný syn. Jenže během jeho proměny kontakt opadal. Posledních 11 let se neviděli vůbec. A ze Zdeňka se na konec tohoto tragického příběhu vyklubalo monstrum.

Právě ztráta zaměstnání přitom mohla být spouštěcím momentem pro rozvoj Zdeňkova stresu, nenávisti a patrně i duševní choroby. Dlouhá léta však nic nenasvědčovalo tomu, že by se ze Zdeňka mohl stát masový vrah. Další jeho příbuzný, se kterým mluvil redaktor Blesku, ale který si nepřál být jmenován, dodává: "Byl specialistou na silnoproud. Profesně machr a puntičkář. Uměl, ale byl líný." Momentů, proč si obtížně hledal práci, však bylo více.

Zdeňkovi se přitom zpočátku nedařilo vůbec zle. Pocházel z dobře situované a kompletní rodiny. Vyrůstal s otcem, matkou a mladším bratrem. Ve Vlčnově chodil na základku, v Uherském Hradišti se vyučil elektrikářem a nastoupil do zaměstnání "budovat socialistickou vlast". V roce 1974 si vzal svou milou Jarmilu. "Jako mladí byli úplně v pohodě. Jejich divné chování začalo, až když oba přišli o práci," potvrdil MF Dnes jejich soused Miroslav Janíček.

Za svou profesní dráhu si Zdeněk K. udělal řadu odborných zkoušek a získal několik certifikátů. Byl prý spolehlivým pracovníkem, zároveň však rád dával najevo svou kvalifikovanost a naopak nerad dělal "podřadnou" práci, upozorňuje list. "Z nějakého důvodu žil přesvědčený o své nadřazenosti," potvrdil Blesku Zdeňkův příbuzný.

Jenže po pádu komunistického režimu se Zdeňkovi nedařilo dle jeho představ. Pracoval v nábytkářské firmě jako elektrikář. Jenže firma ukončila výrobu. Bez práce byl od roku 2002. Postupně se začalo patrně prohlubovat jeho šílenství. A rostla nenávist... "Ta práce k tomu určitě pomohla. Byl mezi lidma a byl v pohodě. Prostě se ten člověk uzavřel doma, se svojema šachama, televizí nebo něčím jiným, to nevíme. Zkrátka to skončilo špatně," dodal pro Krimi zprávy FTV Prima zdrcený bratr Zdeňka K.

Video Zprávy: Příběhy lidí, kterým krutý střelec z Brodu popravil příbuzné a kamarády! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

zemekf ( 27. února 2015 04:56 )

všichni nemají strýčka či kačení žaludek aby jim korupce, zlodějna, podvody sedli do noty )))))))))))))

montyjack123 ( 27. února 2015 03:37 )

 nicnezpravda ty jsi blb-ka (si vyber) az to dverma triska. Jestli si poznal-a jen z fotky ze byl homosexualni gay tak to umis vestit z kouli.

hofihofi ( 27. února 2015 02:48 )

Nejvetsi debilita je, aby rodina se vyjadrovala do bulvaru, to se otoci proti nim. hlupaci. Proto Staidlovi (iveta) inteligentne mlci.

hofihofi ( 27. února 2015 02:45 )

Dobrej? Priblblej, vse vycucano z prstu, vzdyt ho neznal(a) ani, tak jak muze psat takove posudky. A jak vi, ze bylůa hnusna kdyz ji neznal (a).

tgbb ( 27. února 2015 02:22 )

600 000 nezaměstnaných na úřadu práce, 300 000 nezaměstnaných vyřazených z úřadu práce, 540 000 předčasných důchodců, miliony lidí v mafiánských exekucích ,milionům lidí tento zrůdný zločinný režim ukradl práci ,živobytí občane a co říkáš pozůstalým obětí tohoto zrůdného zločinného režimu tento zločinný režim ukradl lidem práci ,živobytí, poslal proti lidem lichvářské zločinecké mafie ,které za dluh 30 kč prodají ve zmanipulovaných dražbách i dům , tito lidé rezignovali na život v tomto zrůdném zločinném ,režimu, stali se z nich alkoholici feťáci,nemají žádnou šanci vrátit do společnosti sobeckých zlodějských šmejdů ,přežívají jak se dá tohle z nic nadělal tento zrůdný režim ten je příčinou všeho zla

Zobrazit celou diskusi