Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelec z Brodu si stěžoval novináři: Chlapi v hospodě ho šikanovali

Autor: ČTK, zrk - 
24. února 2015
20:25

Šel vraždit a zavolal do Krimi zpráv. Zařídím se po svém,“ řekl reportérovi a stěžoval si na dřívější šikanu. Prozradil, že má zbraň. To vše udělal dvaašedesátiletý střelec v Uherském Brodě Zdeněk K., než vrazil do restaurace a postřílel osm lidí. Podle ministra vnitra však mohl volat dokonce po vraždě!

Střelec televizi Prima zavolal údajně ve 12:56. Oznámil nám, že je v Uherském Brodě a ať za ním přijedeme. Snažili jsme se zjistit proč, co nám chce ukázat. Na to nám po chvilce odpověděl, že mu spousta lidí ubližuje, že je šikanován a úřady to neřeší,“ popsal Pavel Lebduška z TV Prima telefonát, který trval zhruba čtyři minuty.

Pachatel poté reportérovi řekl, že má pistoli, rukojmí a že se zařídí po svém.“ Novinář se snažil hovor prodlužovat kvůli identifikaci, souběžně kontaktoval policii.

Video Vrah z Uherského Brodu: před útokem volal na Primu! Co řekl? - Pavel Schuster, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Pachatele novinář popsal jako osobu psychicky zcela na dně“. Představil se nám příjmením, zatím informace nezveřejňujeme, protože je nemáme od policie potvrzené,“ řekl Lebduška. Muž byl podle mě pevně rozhodnutý, že to udělá,“ dodal novinář. O tom, že jde o střelce, nepochybuje vzhledem k časové následnosti střelby, která se podle policie odehrála krátce po 13:00.

Podle ministra vnitra Milana Chovance, který se vydal spolu s policejním prezidentem na místo činu, však mohl být sled událostí jiný. „Pachatel, když se spojoval s televizí Prima, tak ten čin dokončil,“ uvedl Chovanec v České televizi! Podle něj útoku nešlo zabránit. Hlídka, která přijela na místo tragédie, byla také pod palbou a pachateli znemožnila, aby se pohyboval po městě, řekl ministr v ČT.

Linku Krimi zpráv FTV Prima určenou pro kriminální případy denně kontaktuje 40 až 60 volajících. Ve večerním vysílání zpravodajské relace se jich podle televize objeví zhruba pět procent. Posledním závažným případem byl zhruba před rokem telefonát ženy, která uvažovala o sebevraždě. Policii se po upozornění televize tehdy podařilo ženu zachránit. Během dnešní střelby v restauraci Družba zahynulo podle dostupných informací devět lidí včetně pachatele. Útočník zastřelil sedm mužů a jednu ženu. Pachatel je po smrti.

doodledoctor ( 26. února 2015 18:56 )

Masakr v Uherském Brodě Chlapci Vlčnovjané, majú koně vrané, Kovář je osedlal, do Brodu pospíchal. Do hospody vletěl, kolty nablýskané, žádný tam netušil, co všechno se stane. Nedostali šanci, střelec je nešetřil, i toho Koníčka, z Vlčnova zastřelil. Tenhle rudý kovboj, jednal snad ve zkratu, stát za něj zaplatí, veškerou útratu. Rozpomněl se zřejmě, na minulé časy, když mu sametová, vzala jeho práci. Občanům se pomstil tak, že se z něj stal mistr kat. A ti naši policajti, to jsou ti profíci, když jim jde o život, zdrhnou jak zajíci. Pomáhat a chránit, leda sami sebe, jenom si nahrabat, tam to všechno spěje. Až ti teroristé, napadnou nás někdy, bránit se budeme, leda tak vidlemi. Policie byla, složka vždy prohnilá, navenek se tváří, že lidu prospívá.

handgood ( 26. února 2015 18:54 )

U nás byla policie vždy zkorumpovaná, tudíž stála za h-o-v-n-o. Za komunistů byla zkorumpovaná mocí, dnes jsou to papírky.

rudyptak48 ( 26. února 2015 18:49 )

Zřejmě komunistický magor, který po roce 1989 nemohl, nebo nechtě pracovat. Třeba dělal milicionáře ve zbrojovce, a tam ho už nikdo nechtěl. Náš Pravdoláska se komoušů vehementně zastával, aby se jim chudákům neubližovalo, aby se na ně příliš netlačilo, mohli by ti rudí beránci páchat sebevraždy. Jak je vidět, rudí spíš zabíjejí nevinné lidi, nežli by sáhli na sebe a své svědomí. Je to hrůzný čin, který prověřil akčnost naší policie. Bohužel musím konstatovat, že policie opět zklamala. Nevím proč a jací lidé v policii vlastně slouží. Je tam jisté služné za málo práce, v teple služeben, téměř bez rizika. Ve Francii chránili vydavatelství policisté s nasazením svých životů. Naši zbabělí policisté utekli jako zajíci. A to jejich slavné akční komando dorazilo za 2 hodiny. Nevím co se stane, když u nás teroristé doopravdy udeří. To budou čekat, až postřílí všechny rukojmí? Proč je vlastně máme? K vybírání pokut? Hlavně, že chtějí pořád zvyšovat své platy. V tomhle Absurdistánu nefunguje skoro nic. Zákony obchází hlavně ti, kteří je mají hlídat a především také dodržovat. Nakonec udělají po spackané akci brífing a všechno zamlží. Pořád opakovanou lež vydávají za pravdu. Bezostyšně lžou v médiích celému národu.

salto ( 26. února 2015 13:09 )

salto ( 26. února 2015 13:09 )

Zobrazit celou diskusi