Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé z Volgogradu: Už druhý den chcípáme! Chodíme už jen pěšky

K výbuchu trojlejbusu došlo ani ne 24 hodin po sebevražedném atentátu na nádraží!
K výbuchu trojlejbusu došlo ani ne 24 hodin po sebevražedném atentátu na nádraží!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pet - 
30. prosince 2013
12:06

Už druhý sebevraždedný teroristický útok na ruský Volgograd (dohromady zahynulo nejméně 34 osob) uvrhl město do strachu a paniky. V ulicích panuje zmatek, dopravní kolaps a výpadek mobilních sítí. "Už druhý den chcípáme, Chodíme už jen pěšky," citovala ruská agentura očitého svědka atentátu.

 

"Je to hrozné. Všichni vyšli z trolejbusů i z tramvají a jdou pěšky. Ráno bývají trolejbusy narvané. Ale hodně lidí teď do veřejné dopravy vůbec nenastupuje, jdou po svých," řekl agentuře RIA Novosti Sergej Stukalov, který podle svých slov žije asi 200 metrů od místa dnešní tragédie.

U místa výbuchu v okruhu 200 metrů postavili zátarasy. Pracují tu asi pyrotechnici, je tu hodně sanitek. Okolo zátarasů je spousta lidí, kteří se snaží zjistit něco o svých příbuzných. Ve městě nastal dopravní kolaps. A ke všemu k výbuchu došlo u tržnice. Hodně lidí sem vpředvečer novoročních svátků vyrazilo na nákupy. Telefonnické spojení je bídné.

O tom, že mobilní spojení ve volgogradské čtvrti postižené útokem "se prakticky zhroutilo", hovořil svědek jménem Sergej v rádiu Vesti 24. Operátoři nicméně novináře ujišťují, že nyní už všechny sítě pracují normálně.

"Zaznělo silné třesknutí a pak záblesk, celá silnice zmizela v dýmu. Kolemjdoucí nejdřív nepochopili, co se stalo. Až pak, když uviděli ohořelé zbytky trolejbusu a okolo mrtvá těla, se vyděsili hrůzou," citovala agentura ITAR-TASS svědkyni jménem Polina.

"Lidé jsou v šoku, je to druhý útok během dvou dnů a třetí během posledních měsíců," řekl serveru Life News Arťom Tolkačev, který byl na místě krátce po explozi.

Podle zpravodaje místní stanice Vesti-Volgograd Maxima Achmetova byl výbuch slyšet několik kilometrů daleko. "Je to strašlivý obrázek, na sněhu je krev. Vše je ohrazeno, pracují tu policisté, záchranáři," poznamenal.

Experti vybízejí obyvatele Volgogoradu, aby nepodléhali strachu a panice. "Terorismus na svátky je obvyklá taktika bojůvek. Panika a bezmoc jsou ale tím, čeho teroristé chtějí dosáhnout, a tomu musíme čelit," řekl agentuře RIA Novosti psychiatr a kriminalista Michail Vinogradov.

 

ninunka ( 30. prosince 2013 20:21 )

hele....hlavně se každý den nezapomeň dívat na televizi!!!!!!!!!!!!!!

ninunka ( 30. prosince 2013 20:12 )

tak si na půl roku zajeď do Vatikánu..... a zkus se tam třeba jen starat o farnost...jen tak.........a pak tu o tom popovídej...!!! jestli soudíš dle TV tak jsi fakt ubožák............

ninunka ( 30. prosince 2013 20:10 )

ale jo!!! však to svěru vracíme ne??? jsme nalezlí v Iráku, Afgánistánu a v dalšíh bojových destinacích pod záštitou bratří z JÚESEJ........tak co ještě????

ninunka ( 30. prosince 2013 20:01 )

jasně!!! a katolický fláterníci zase jezdí utěšovat naše vojáky - okupanty do Iráku..atd....taky super fóreček.....ty si nevidíš ani na špičku nosu

ninunka ( 30. prosince 2013 19:58 )

ve jménu Alláha!!!!!!!!!! a ty tu nemotej jabka s hruškama---když koránu nevíš ani prd!!!! Je to stejné jako s Biblí...každý si jí ohne jak se mu to hodí.....takže Korán nebo Bible...je to jedno...myšleno dobře...zneužíváno ve velkém.......viz. katolíci...hlásají chudobu a pokoru..a nrabou majetky až se jim za p.r.de.lema práší!!!! Havel je mi u zanděle......a vždycky byl

Zobrazit celou diskusi