Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé podezření ohledně ruských atentátů: Stojí za nimi ruský Bin Ládin!

Autor: shp - 
31. prosince 2013
11:43

K sebevražedným atentátům, které si v ruském Volgogradu vyžádaly životy 33 lidí, se stále nikdo nepřihlásil. Vyšetřovatelé mají však děsivé podezření, že by za nimi mohl stát lídr severokavkazských povstalců Doku Umarov, kterému se přezdívá ruský Bin Ládin! Jeho krvavý rukopis sedí...

První teroristický útok se odehrál v neděli, kdy se na nádraží ve Volgogradu odpálila sebevražedná atentátnice. O den později explodovala bomba v trolejbusu. Výbuchy si vyžádaly celkem 33 obětí, zhruba stovka lidí je ale stále v nemocnici kvůli zraněním a stav některých z nich je kritický.

Podezření na Umarova padá, protože již v červenci vyzval své stoupence, aby zaútočili v Rusku kvůli nadcházející Olympiádě. „Rusové chtějí uspořádat olympiádu na ostatcích našich předků, na kostech mnoha a mnoha muslimů pohřbených na našem území podél Černého moře. Musíme jim v tom zabránit všemi prostředky,“ prohlásil terorista.

Přihlásil se k útokům na metro a letiště

Britský deník Times označil Umarova za ruského Bin Ládina. Přirovnání k někdejšímu vůdci teroristické sítě Al-Káida je příznačné. Umarov se totiž přihlásil k zodpovědnosti za atentát v ruském metru v roce 2010, který si vyžádal 12 mrtvých a za útok na letiště o rok později, který stál život 36 osob.

zabibol ( 1. ledna 2014 19:42 )

Kolik těch civilistů zabili rusáci úmyslně????Kde se to dovíme. Rusko mlčí nebo spíš umlčí novináře.

zabibol ( 1. ledna 2014 19:38 )

Rusáci největší svoloč mají o co si koledovali. Jsou to okupanti všech okupantů. Vyvraždili a vystěhovali na Sibiř miliony lidí. Okupace a vraždění Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Maďarska, Estonska, Československa, Afghanistánu, Gruzie.... Co dělají v Čečně a Gruzii to přesahuje všechny meze.

jana999 ( 1. ledna 2014 10:14 )

jak můžeš tady velebit člověka, který zabíjel nevinné lidi? Vždyt v těch dvojčatech makali i islámci, tam nikdo kdo dělá válku nebyl, opravdu hlavní primitiv jste tady vy.

turan ( 1. ledna 2014 07:46 )

On ten Doka Umarov im tam organizuje atentáty už veľa rokov,takže tvoje:"chytit se za prsty z ruskou FSB!!!To nebyl dobrý nápad!!! neni na míste!

hofihofi ( 31. prosince 2013 23:37 )

Kdo seje vitr,sklizi bouri, rikaji si o to, jak amici tak rusove, oba zabijeji v cizich zemich jejich obyvatele. A amici to je hezka svoloc, jen ta historie, nejvetsi otrokari, puvodni obyvatele ameriky vyvrazdili, a co delaji v asii a africe prekracuje vsechny meze.

Zobrazit celou diskusi