Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci mají strach: Romy si nechte na Šluknovsku

Autor: bali - 
24. září 2011
13:32

Nepokoje na Šluknovsku zaregistrovala už i německá strana. Rostoucí kriminalita   pohraničních obcích trápí Sasy, někteří se dokonce obávali, že na české straně vypukla válka. Pro jistotu už zakládají domobranu.

S těmi, kteří tvrdí, že Češi jsou rasisté, nesouhlasí obyvatelé německé strany hranice, protože i oni mají s kriminálniky z naší strany vlastní zkušenosti. Sasové se velice obávají, že Romové přijdou až k nim, kde začnou krást ve velkém.

Němci se obávají, že Romy přinutí útisk v Česku emigrovat k nim. Podle serveru iDnes.cz se většina obyvatel jasně staví proti a dodávají, že oni mají svých problémů dost.

Němci se obávají „přeshraničních“ zlodějů

Každý s nimi má zkušenosti, všichni se jich obávají. Pro Česko je to velká ostuda. Zhruba od začátku roku značně přibylo krádeží ve vesničkách i městech šluknovského příhraničí.

Před domy na německé straně se objevily nápisy v české řeči "Soukromý pozemek, vstup zakázán", nicméně účinek patrně nezaznamenaly.

"Chodí sem ale pravidelně chudý Čech, kterému dáváme oblečení, jídlo, věci, které nepotřebujeme. Zaklepe, pozdraví, všichni ho znají. To je v pořádku," líčí starší muž portálu iDnes.cz. "Ale obavy máme ze zlodějů a vašich Cikánů."

Němci se brání po svém

Na zloděje nic neplatilo, tak byli obyvatelé přilehlého města Neugersdorfu nuceni začít bránit sami svůj majetek. Během roku bylo ukradeno z parkoviště u místní restaurace 14 aut, během týdne jich dokonce jednou 8 vykradli, a tak se začali bránit.

Najímají si ochranky, které si sjednávají pořádek po svém. Toto jednání je sice nezákonné. Němci si už ale nevědí rady, a toto je jediné co zabírá. Podle mínění německého obyvatelstva Češi rasisté nejsou.

anamora ( 4. února 2012 18:27 )

Jasný, tak oni je němci nechtějí, ale že se sem romčíci natáhli kvůli prostituci, kvůli které sem jezdí právě němci, tak to nikdo nahlas neřekne, že! To mají daň za své zvrhlé občany!!!!

drakoska11 ( 26. listopadu 2011 10:48 )

No mně se hlavně líbí, že když se v ČR někdo proti nim ohradí a nechce si nechat líbit jejich řvaní po nocích, chlív, který dělají v domech kde bydlí, krádeže a sprosté chování, ..je od sousednách zemí označen za rasistu. My jim - chuděrám odmítáme dát práci , diskriminujeme je ve školách, ... Po tom, co si jich pár stovek nechali nalézt do země, je alespoń klid z Anglie.. Kdybychom my v ČR v některém městě založili domobranu, budou z nás natošup extrémisti, fašisti,... Všichni se bránit mohou... to jen ČR se vzhlíží v názorech Chelčického...

jahodarka ( 25. září 2011 15:49 )

V "Máte slovo" s Jílkovou tam jeden cikán řekl, že co se dělo v Matiční ulicí byl rasizmus.

jahodarka ( 25. září 2011 15:48 )

Proč je nikde nechtějí? Copak je celý svět rasistický?

black7011 ( 25. září 2011 10:01 )

..však i my jsme vyšlechtili novou rasu..homoromanus...

Zobrazit celou diskusi