Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Úlovky z dovolené skončily napadrť. Po korálech a mušlích budou jezdit auta

Autor: ČTK, kal - 
10. září 2018
20:12

Němečtí celníci v Bavorsku zničili tunu ilegálně dovezených korálů, mušlí a ulit. Jde o suvenýry z dovolených zabavené od roku 1995, informoval dnes celní úřad v Rosenheimu. Mezi zlikvidovanými exempláři jsou údajně i několik kilogramů těžké ulity křídlatců.

Smysluplné využití zabavených suvenýrů německých dovolenkářů nebylo možné, protože už existuje mnoho exemplářů používaných pro expozice a pedagogické účely, uvedla mluvčí celníků s odvoláním na německý úřad pro ochranu přírody.

Přibližně 2500 kusů korálů a schránek plžů bylo rozdrceno napadrť ve štěrkovně a promícháno se stavebním odpadem, který bude použit na podloží silnic.

V rosenheimském celním úřadě končí mnoho ilegálních pozůstatků zvířat - včetně naložených hadů, sloních nohou a slonoviny - zabavených na mnichovském letišti, napsala agentura DPA.

Jarocell ( 11. září 2018 09:13 )

Na západní Floridě používají krásné bílé drcené lastury nebo ulity jako výplň protismykové svrchní vrstvy na silnicích a parkovištích u moře...

PPP150W ( 10. září 2018 23:14 )

Vyměknutí německého šéfa kontrarozvědky je jen další vodou na mlýn pokryteckého přístupu německé vlády ke skutečnému stavu země ve vztahu k migrantům. Tenhle postup nepřinese Evropě nic dobrého. Maskování a zlehčování činů migrantů, jako je např. prohlášení některých zločinců z jejich řad za psychicky nemocné (viz. poslední případ teroristy, který vjel na Francouzské letiště), když je jasné, že jejich činy jsou motivovány náboženským fanatizmem, neúctou k národu, který je přijal a nenávistí k lidem, kteří si dovolí smýšlet jinak, než oni. Takové činy a postupy vlády prohlubují v lidech nacionalistické smýšlení a pocit, že je třeba suplovat nečinné bezpečnostní a správní orgány, které místo aby chránily národ před pohromou, vycházejí agresorům vstříc. Musí nutně počítat s tím, že takových výrazů nespokojenosti bude přibývat, až jednou použijí proti vlastním na obranu cizáků represivní prostředky. Může to začít vodními děly a skončit třeba gumovými projektily. Takový postoj upevňuje v agresorech přesvědčení, že si mohou v podstatě dovolit co chtějí. Je top začátek velkého evropského průšvihu.

Zobrazit celou diskusi