Provozovatelé se celníkům snaží kontroly všemožně ztěžovat a používají nejrůznější finty a triky, mnohdy jsou automaty provozovány skrytě, za dvojitou stěnou, za zrcadlem nebo třeba za plentou,“ popisuje Ivana Kurková, tisková mluvčí celního úřadu pro hlavní město Prahu, jak si provozovatelé myslí, že na kontroly vyzrají.

Dokonce umisťují automaty do malých stísněných prostorů, odkud se ani nedá automat vynést. „V takovýchto případech přichází na řadu násilné rozšiřování vstupů nebo bourání zdí,“ říká Kurková.

Celníci všechno odvezli

Ve třech pražských podnicích celníci během července zabavili nejen 18 automatů různých typů od výherních automatů přes kvízomaty až po slevostroje. Z podniků byla také odvezena veškerá zařízení, která k provozování nelegálních her slouží - klíče, žetony, čipové karty. Mimo jiné také zabavili i finanční hotovost ve výši 133 400 korun. Tímto letní kontroly nekončí. 

Celní správa převzala dozorovou činnost nad nelegálním hazardem od začátku loňského roku. Od té doby na území hlavního města uzavřeli více než 60 nelegálních heren, zajistili téměř 480 kusů automatů, 10 rulet a 11 stolů pro živé hry a finanční hotovost více než tři miliony korun.

Fotogalerie
5 fotografií