Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Silné zemětřesení zasáhlo Írán: Přes 300 zraněných

Autor: ČTK, ula - 
23. července 2018
07:44

Při zemětřesení, které dnes postihlo západní Írán, bylo zraněno nejméně 287 lidí. Většinou šlo o lehká zranění, několik lidí ale muselo být hospitalizováno. Informovala o tom státní íránská televize, podle níž otřesy měly sílu 5,9 stupně. Další zemětřesení zasáhlo jihovýchod, při kterém bylo zraněno nejméně 25 lidí.

Většina ze zraněných byla propuštěna z nemocnice po ošetření, osm lidí ale muselo být hospitalizováno, řekl guvernér provincie Kermánšáh Húšang Bázvand. Dodal, že nemá informace o žádných mrtvých.

Předtím, než otřesy zaznamenali v Kermánšáhu, hlásila zemětřesení také jižní provincie Hormozgán, kterou zasáhly dva otřesy o síle 4,7, respektive 5,7 stupně. V několika vesnicích byly poškozeny budovy, ale nikdo nebyl zraněn ani usmrcen.

Další zemětřesení mělo podle médií sílu 5,8 stupně Richterovy škály. „Zatím bylo hlášeno 25 zraněných lidí,“ řekl šéf místního krizového úřadu íránské agentuře Tasnim.

Írán je často dějištěm ničivých zemětřesení. Loni v listopadu jedno z nich zasáhlo města a vesnice v Kermánšáhu a připravilo o život na 620 lidí. Zranění tehdy utrpělo několik tisíc osob.

Zobrazit celou diskusi