Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Melania se poprvé od operace ukázala vedle Trumpa. Novináři to nesměli vidět

Autor: ČTK - 
5. června 2018
07:30

První dáma USA Melania Trumpová se poprvé po více než třech týdnech ukázala na veřejnosti. V Bílém domě se v pondělí večer po boku prezidenta Donalda Trumpa zúčastnila slavnosti věnované rodinám padlých vojáků. Rozptýlila tak spekulace médií, že je po nedávné operaci zneschopněna nebo že se rozešla s manželem.

Bílý dům na akci s ohledem na rodiny vojáků nevpustil novináře, takže Trumpovou viděli pouze příslušníci zhruba 40 rodin a několik členů administrativy. Záběry z recepce pro pozůstalé příslušníků ozbrojených sil zabitých při výkonu služby však byly zveřejněny na sociálních sítích. První dáma měla na sobě šaty bez rukávů a na nohou boty na jehlových podpatcích. Prezident ji uvedl do první řady, načež přistoupil k mikrofonu. Samotná Trumpová později na Twitter umístila několik fotografií.

Podle účastníků večera první dáma vypadala „zdravě a nádherně“, mnoho z nich poznamenalo, že měla až neuvěřitelně vysoké podpatky na někoho, kdo se zotavuje po operaci. „Byla skvěle oblečená a nalíčená, na nohou měla šíleně vysoké podpatky, musely mít tak kolem 15 centimetrů,“ uvedla Diana Pikeová, která se účastnila slavnostního večera.

Trumpová promluvila k pozůstalých

Trumpová byla jak na ceremoniálu, tak i na následující večeři. Během slavnosti se věnovala rodinám padlých vojáků. „Je mi ctí vás přivítat v Bílém domě, kde jsme se sešli, abychom si připomněli památku našich padlých hrdinů. Všem, kteří přišli o své blízké, bych ráda vyjádřila upřímnou soustrast. Náš národ truchlí s vámi,“ obrátila se k pozůstalým podle Nancy Wilsonové.

„Děkuji všem, kteří se k nám dnes večer připojili. Děkuji rovněž všem mužům a ženám, kteří slouží naší zemi a jejich rodinám. Modlíme se za jejich bezpečný návrat domů, Bůh žehnej Spojeným státům americkým,“ dodala následně první dáma. „Bylo to velmi emocionální,“ komentovala řeč první dámy i celý večer Roberta Lyonsová Nolanová.

První dáma se objevila na veřejnosti:

Událost byla sice uzavřena pro tisk, jako dcera padlého vojáka se na ni dostala reportérka deníku Daily Caller Jena Greenová. „Prezident během svého projevu vtipkoval o spekulacích, které se kolem zmizení první dámy objevily. Zmínil i její operaci. Podle jeho slov během rekonvalescence nastal malý problém, ale první dáma by si prý dnešní večer nenechala ujít,“ uvedla Greenová.

Konspirátoři však okamžitě zaplnili internet spekulacemi, že se jednalo o klon, případně dvojnici první dámy.

Na veřejnosti se neukázala od 10. května

Trumpová byla předtím naposledy spatřena na veřejnosti 10. května, kdy společně s šéfem Bílého domu vítala trojici Američanů propuštěnou ze Severní Koreje. O čtyři dny později Bílý dům oznámil, že Trumpová byla hospitalizována kvůli odstranění nezhoubného výrůstku na ledvině.

V pondělí mluvčí první dámy Stephanie Grishamová oznámila, že Melania Trumpová neodcestuje se svým manželem na nadcházející summit skupiny G7 do Quebeku, ani do Singapuru na setkání se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen  - Reuters
Video se připravuje ...

Trump mezitím zrušil na dnešek plánované přijetí zástupců vítězného týmu letošního ročníku ligy amerického fotbalu NFL. Vítězové superbowlu z týmu Philadelphia Eagles nakonec nedostali pozvání do Bílého domu kvůli nesouhlasu týmu s prezidentovým apelem, že při národní hymně se má stát. V ligové sezoně se stalo symbolem protestu proti policejnímu násilí na menšinách pokleknutí během národní hymny před zápasem.

„Nesouhlasí se svým prezidentem, protože trvá na tom, aby hrdě stáli při národní hymně, s rukou na srdci, na počest velkých mužů a žen v naší armádě a lidí naší země,“ prohlásil Trump.

sugarbitter ( 5. června 2018 15:09 )

Melánie má patrněá větší vkus než Ivana, které zřejmě nepomůžou ani poradci a vizážisti. Jak je možné,že jí někdo neporadí,že má upravit tón barvy vlasů, méně se líčit, a jinak se oblékat? K čemu jsou potom peníze, když zevnějšek neodpovídá postavení a finančním možnostem a vypadá hůře než švadlenka co si sama něco spíchne ?

Zobrazit celou diskusi