Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté dostali trest za brutální zbití dívky. „Překvapivý verdikt“

Video se připravuje ...
Autor: ivm - 
19. května 2018
09:32

Ostře sledovaný případ na Slovensku byl uzavřen. V kauze brutálního zásahu policejních jednotek v Trnavě ze srpna 2016 padl finální rozsudek. Tři muži zákona Jaroslav V., Ján U., Peter M. kopali do mladé řidičky Michaely (24) přímo před policejními kamerami. Nejktivnější agresor přiznal svoji vinu a dostal dva roky. Zbylí dva útočnici se cítí nevinní, vyvázli s podmínkou. 

Záběry policejní brutality šokovaly celé Slovensko. Policejní vůz si v srpnu 2016 všiml podezřele rychlé jízdy vozidla a začal jej pronásledovat. Řidička Michaela však neuposlechla výzev k zastavení, načež policisté vystřelili 13 ran. Jedna z nich zasáhla i řidičku. Když pak konečně zastavila své vozidlo, strážníci se na ni seběhli a začali ji mlátit. 

Vše zachytila kamera. Tři dnes už bývalí policisté stanuli před soudem a byli obviněni ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Policie nejprve zveřejnila pouze část videa, kde nebylo vidět, jak policisté kopou do bezbranné dívky a náramně se při tom baví. Policista, který útok navrhl, přiznal svoji vinu a činu litoval, zbylí dva muži zákona se cítí nevinní. 

Soudce si vyslechl i svědky z onoho incidentu a vyhlásil verdikt. „Soud shledal všechny tři obžalované vinnými ze zločinu zneužití pravomoci veřejného činitele,“ uvedla mluvčí soudu Jana Kondároková. Trest v délce dvou let dostal Jaroslav V., Ján U. a Peter M. dostali podmínečný trest v trvání třech let. „Nečekaný rozsudek,“ komentoval to slovenský zpravodajský server Cas.sk Rozsudek nicméně stále není pravomocný.

Video  Divoká policejní honička v Trnavě a okolí  - TV JOJ
Video se připravuje ...
Video  Policisté stříleli po ujíždějících puberťačkách: Michaela (21) bojuje o život.  - TV JOJ
Video se připravuje ...


Zobrazit celou diskusi