Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanec je podezřelý z korupce: Vyhrál jsem třikrát v loterii, hájí se

Ukrajinský poslanec prý třikrát vyhrál v loterii.
Ukrajinský poslanec prý třikrát vyhrál v loterii.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
26. října 2017
06:48

Ukrajinská protikorupční agentura NAZK oznámila, že prověřuje tvrzení poslance a předáka populistické Radikální strany Oleha Ljaška, který ve svém majetkovém přiznání uvedl, že třikrát vyhrál v loterii, čímž dohromady vydělal více než 570.000 hřiven (asi 463.000 Kč).

„Co je to za šťastlivce! Matematická teorie pravděpodobnosti v politikově případu zjevně selhala,“ ironicky poznamenal list Komsomolskaja pravda a dodal, že šance uhodnout v loterii šest z 52 čísel je asi jedna ku 20 milionům. Uhodnout je jednou může být o štěstí, ale třikrát během jediného roku by už byl důvod ke zrušení celé teorie.

Loterie se zdržela vyjádření s odvoláním na zákon, který ji zakazuje zveřejňovat osobní údaje výherců.

 

„Vzhledem k ohlasu ve společnosti agentura oznamuje, že provede odpovídající kontrolu předloženého prohlášení o podstatných změnách o majetkových poměrech a v případě odhalení nesrovnalostí vyvodí odpovídající opatření,“ uvedla NAZK.

Majetková přiznání politiků se na Ukrajině poprvé začala zveřejňovat loni. Ukrajince, vydělávajících v průměru a v přepočtu na koruny necelých šest tisícovek měsíčně, šokovalo, kolik zástupců lidu se přiznalo k vlastnictví statisíců dolarů v hotovosti, flotil luxusních vozů a rozlehlých pozemků.

Ljaško se jako vůdce populistických radikálů sám rád stylizuje do role obhájce obyčejných lidí. Loni přiznal, že vlastní nemovitost v nejvyhlášenější kyjevské čtvrti a k tomu, že jeho domácnost má v hotovosti více než milion dolarů (asi 22 milionů Kč).

Ljaško podle médií své zbohatnutí objasňoval sázkami na fotbalové zápasy.

havran2 ( 26. října 2017 13:52 )

Za to lhaní by se ti měla huba zkřivit jako Klausovi ! ! !

agfor ( 26. října 2017 13:17 )

Netušil jsem, že se dá i losování podplatit.

sores ( 26. října 2017 09:16 )

To jsem se ale hnedka po ránu s chutí zasmála on že vyhrál 3x ale jo, v korupci. Ta nikdy nepřestane a mocní k ní mají hodně blízko!!!!!

salto ( 26. října 2017 08:03 )

Tak už i na čisté a nezkorumpované Ukrajině? To je divné, ale ještě se mají co učit. Je to smolař, 3x vyhrál a dohromady mu to dalo jen pár šupů. Jóó u nás jsou jiní kabrňáci a ani nemuseli vyhát v lotynce

Zobrazit celou diskusi