Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ruský odstřelovač trefil cíl na 4,1 kilometru. Na světový rekord cvičil osm let

Autor: Mii - 
5. října 2017
15:00

O víc než půl kilometru se posunul světový rekord v zásahu odstřelovače. Rus Andrej Rjabinsky trefil cíl na vzdálenost 4,1 kilometru. Překonal tak předchozí rekord kanadského snipera z bojových podmínek, ten zastřelil islamistu z 3,5 kilometru.

Bývalý voják Andrej Rjabinsky se o překonání rekordu snažil dlouho. Na střelu trénoval osm let. Historický výstřel mu pomohli zaznamenat zaměstnanci společnosti Lobaev Arms, ruského výrobce taktických odstřelovacích pušek.

Sáhl po pušce SVLK-14 Twilight, zbrani vytvořené na zakázku z uhlíkových vláken, kevlaru a laminátu. Je navržena tak, aby mohla využívat těžkou munici, jako jsou náboje CheyTac, jimiž bývají vybaveny velkorážní pušky.

Pracovníci Lobaev Arms rekord okomentovali tak, že podobně extrémní vzdálenost mohla být překonána jen díky nejmodernější výbavě a tvrdému tréninku.

Předchozí rekord držel nejmenovaný člen kanadské speciální jednotky Joint Task Force 2. V květnu zastřelil v Iráku příslušníka teroristického hnutí Islámský stát ze vzdálenosti 3,5 kilometru. Použil k tomu odstřelovací pušku McMillan Tac-50.

VIDEO: Dvouleté dítě díky policejnímu odstřelovači přežilo nebezpečnou loupež.

Video  Policejní sniper zastřelil muže, který ohrožoval pistolí dvouleté dítě.  - Policie Tulsa
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi