Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž „pašoval“ v kufru amputované lidské ruce. Měl k tomu dobrý důvod

Autor: Mii - 
9. srpna 2017
12:05

Bizarní moment zažila kontrola na autobusovém nádraží v čínském městě Duyun, provincii Guizhou. Při rentgenu zavazadel zjistila, že jeden z cestujících převážel ve svém kufru amputované lidské ruce. Jeho vysvětlení pak všechny překvapilo, píše list Shanghaiist.

Incident zachytila bezpečnostní kamera na nádraží. Ukazuje, jak 50letý muž zcela vyrovnaně a klidně pokládá na rentgenový pás své zavazadlo. Poté si kufr vezme a odkráčí směrem k autobusu. Cestou jej ale zastaví šokovaná ochranka, která na obrazovce viděla, že jeho zavazadlo obsahuje lidské ruce.

Muže okamžitě odvedla k výslechu. Ten ale zůstával klidný. Nebyl vrahem, k převážení rukou měl důvod – amputované končetiny patřily jeho bratrovi, který pracoval jako elektrikář a o ruce přišel při nešťastném pracovním úrazu.

Na pohřbu musí být všechny části těla spolu

Číňan proto ruce zabalené do igelitu převážel zpět do jejich rodné vesnice pro případ, kdyby jeho bratr zemřel a kde bude eventuálně pohřben. Čínská tradice totiž praví, že když člověk zemře, musí být pohřben se všemi svými částmi těla.

Nádražní ochranka následně získala od nemocnice, kde mužův bratr ležel, potvrzení, že příběh je pravdivý. Muže tedy nechala jít. Do autobusu jej ale nepustila s vysvětlením, že k převážení lidských částí potřebuje speciální povolení od ministerstva zdravotnictví, policie a lékařskou zprávu.

A takto kontrolují kufry na pražském letišti:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi