Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vypečený incident: Kamion převážel v horku těsto, vykynulo a zablokovalo silnici

Autor: Mii - 
29. července 2017
11:20

Netradiční situaci zažila policie v pondělí na jedné ze silnic státu Washington, kde kamion zablokoval průjezd ostatním vozidlům. Nedošlo k tomu kvůli dopravní nehodě, ale proto, že těsto, které převážel, zareagovalo na vysokou teplotu ovzduší, vykynulo a vyteklo na silnici.

Že je třeba si dávat pozor na počasí, už ví řidič kamionu, který se snažil převést těsto určené k výrobě pečiva. Kamion zapůsobil na potravinářský polotovar jako trouba a zapříčinil, že těsto nakynulo. A nakynulo tolik, že z kamionu začalo vytékat na silnici.

U „nehody“ okamžitě zasahovala policie, která o celé záležitosti informovala na sociálních sítích. Strážnice Brooke Bovová věc zdokumentovala a později uvedla, že zatímco policie čekala na úklidovou četu, těsto na silnici ještě více vykynulo. Nikdo nebyl zraněn.

„Muselo se to stát kvůli tomu šílenému vedru, co bylo, a kvůli kvasnicím,“ vysvětlovala strážnice serveru News Tribute. Kamion se podle ní dlouho nacházel v koloně, což také k netradiční situaci přispělo.

Vyplavení úhoři a humři

Kynuté těsto není jedinou neobvyklou substancí, kterou policie na vozovkách v poslední době musela řešit. Před dvěma týdny policie v Oregonu zaznamenala případ, že se z kamionu v důsledku prudkého zabrzdění vylila nádrž plná úhořů.

Na začátku června pak havarovaný kamion v Arizoně zablokoval dálnici a rozsypal náklad několika tun plechovek piva Bud Light. V tom samém měsíci kamion v kanadském Port Moutor zaplnil silnici humry.

VIDEO: Jirka se podíval smrti do očí. V protisměru se na něj vyřítil kamion!

Zobrazit celou diskusi