Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

U Mikulovic se převrátil kamion s živými slepicemi: Drůbež pobíhala po silnici kolem

U Mikulovic se převrátil kamion: Náklad živých slepic skončil na silnici.
U Mikulovic se převrátil kamion: Náklad živých slepic skončil na silnici.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
18. května 2017
16:38

U Mikulovic na Znojemsku ve čtvrtek havaroval kamion převážející živou drůbež, tři lidé se zranili. Škodu vyšetřovatel vyčíslil na zhruba 900.000 korun. Příčinou nehody byla pravděpodobně nepřiměřená rychlost, informovala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Nehoda se stala kolem 9:30, kamion skončil vedle silnice na střeše. Při nehodě se zranili řidič a jeho dva spolujezdci. Dva z mužů byli převezeni do znojemské nemocnice, jednoho vrtulník transportoval do nemocnice v Brně.

Následky havárie záchranné složky odstraňovaly asi čtyři hodiny, po které byla silnice uzavřená. Z nákladního vozu se totiž vysypaly přepravky s drůbeží. „Zatím nevíme, kolik toho vůz převážel, ani kolik drůbeže přežilo,“ uvedla mluvčí.

U Mikulovic se převrátil kamion: Náklad živých slepic skončil na silnici. U Mikulovic se převrátil kamion: Náklad živých slepic skončil na silnici. | ČTK

Hasiči na místo vyslali speciální vyprošťovací techniku i jednotku vyškolenou na záchranu a odchyt zvěře. Zraněného spolucestujícího z vozu vyprošťovali asi hodinu, uvedl na webu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Odvoz drůbeže zajistila firma náhradní dopravou.

Podívejte se na video od jiné nehody kamionu:

Video  Kuriózní nehoda: Kamion spadl z mostu, řidič vyvázl pouze se škrábanci.  - Joj
Video se připravuje ...

noacojezase ( 18. května 2017 22:26 )

To bude slepic na paprice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání