Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vážná nehoda na D1: Několik zraněných, na místo letí vrtulníky z Prahy i Brna

Autor: dce, ČTK, čad - 
4. dubna 2017
14:53

V úterý odpoledne došlo k vážné nehodě na dálnici D1. Dodávka jedoucí ve směru na Prahu narazila do kamionu stojícího v koloně. Na místě je devět zraněných z toho čtyři těžce. Zasahovali zde vrtulníky z Jihlavy, Brna i Prahy.

Nehoda dodávky na 125. kilometru dálnice D1 zastavila provoz ve směru na Prahu, zraněn byl větší počet lidí. Na místě zasahují policisté a záchranáři se dvěma vrtulníky. Policisté odklánějí dopravu na exit 134 Měřín.

Policie se dozvěděla o nehodě krátce před 13:30. „Dodávkové vozidlo, v němž cestoval větší počet osob, narazilo zezadu do kamionu, který stál na dálnici v koloně. Na místě je vyšší počet zraněných,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle našich informací jsou na místě čtyři těžce zranění, dva jsou zraněni středně těžce, tři lehce. Mělo by se jednat o skupinu Rumunů.

"Na místo byly vyslány tři vrtulníky z Prahy, Brna a Jihlavy, které zraněné transportují do traumacenter," řekla Blesk.cz ředitelka záchranné služby Vladislava Filová. Tři těžce zraněné převezl vrtulník, čtvrtého odvezla sanitka do Brna.

Auta, která jsou odkláněna na objížďku uzavřeného úseku, mohou na dálnici najíždět zpět na 112. kilometru exit Jihlava. Policisté vyzývají řidiče k opatrnosti.

Podívejte se na video loňské nehody na dálnici D1.

Video  Kolony na D1 po smrtelné nehodě  - Daniela Kolářová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání