Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženě spadl mobil do kadibudky. Při „výlovu“ telefonu zemřeli tři lidé

Autor: nka - 
17. července 2017
18:50

Tři lidé zemřeli v Uzbekistánu, když se snažili vylovit z kadibudky ztracený mobil. Dva muži se fekálními výpary otrávili na místě, přivolaný lékař zemřel cestou do nemocnice. Napsala to ruská agentura RIA Novosti.

Mobil spadl do suchého záchodu majitelce domku v Namanganské oblasti na východě Uzbekistánu. Žena s příslibem finanční odměny požádala dva sousedy, aby telefon vytáhli. Muži do žumpy vlezli, ale kvůli nedostatku kyslíku a jedovatým výparům ztratili vědomí. Žena přivolala místního lékaře, který se do jámy spustil za nimi. Stejně jako oba muži před ním se ale i on přiotrávil a omdlel. Sousedé zemřeli na místě, zdravotník v záchrance cestou do nemocnice.

Záchranáři se poté nechali slyšet, že nechápou, jak mohl lékař vlézt do jímky za muži ležícími v bezvědomí. „Lékař měl nejdříve ženě vysvětlit, že do záchodu se nesmí lézt, a poté zavolat záchranáře. Jako člověk s vysokoškolským vzděláním měl přece vědět, jak se má v podobné situaci zachovat,“ řekl webu Sputnik Uzbekistán představitel záchranné služby.

Ta po neštěstí ve vesnici a blízkém okolí uspořádala besedy, na nichž místním obyvatelům její pracovníci vysvětlili zásady bezpečného používání suchého záchodu. Obzvlášť dbali na to, aby lidé poučili své děti. Neštěstí nyní vyšetřuje prokuratura.

pajato73 ( 18. července 2017 07:32 )

teufel: on to nedela schvalne, on to jinak neumi

pajato73 ( 18. července 2017 07:20 )

tak sit na mobil maji, ale poradny zachod, to ne, jo???

alfasamec ( 18. července 2017 00:31 )

Ďjó, měli se jí na ten mobyl vysrat a mohli žít.

tgbg ( 17. července 2017 20:56 )

Kadibudky a Rusko!!!!!

teufel ( 17. července 2017 20:09 )

Ty jsi vážně děsnej blb! Zajímalo by mě kolik je ti let, protože to, jak se tady předvádíš, je hodno maxi debila. Takhle schválně s chybama píšou tak 12 letý děti a myslí si, jaká že je to sranda.

Zobrazit celou diskusi