Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž zatáhl žraloka za ocas, ten ho ošklivě pokousal

Autor: Mii - 
10. července 2017
14:27

S krvácející rukou skončil minulý týden muž, jehož zachytila kamera. Skočil do vody za žralokem tygřím, kterého se pokoušel vysvobodit z harpuny. Dělal tak ale taháním za ocasní ploutev, což se parybě nelíbilo a nezvaného hosta okamžitě pokousala.

K incidentu došlo u mola na pláži Wrightsville v Severní Karolíně. Okolo 7:30 večer si přítomný surfař všiml, že zdejšímu rybáři se omylem podařilo chytit malého žraloka tygřího. Parybě nabodnuté na harpunu se rozhodl pomoci a skočil za ní do vody.

Žralok si ale pomoci nenechal a na mužův dotyk na ocasní ploutev zareagoval agresivně – pokousal mu celou ruku. „Někdo tu chytil žraloka a někdo jiný mu chtěl pomoci. Ale nedopadlo to, žralok mu pokousal ruku. Bylo tu opravdu hodně krve, museli ho odvézt do nemocnice. Myslím si ale, že je v pořádku,“ popisovala věc místnímu deníku WECT Catherine Pattonová, která na mole pracuje.

Na místo po incidentu okamžitě přijela policie a hasiči. Muž byl ale tou dobou již v nemocnici. Podařilo se jim alespoň žraloka vylovit, harpunu odstranit a opět jej vypustit do moře.

Video marného pokusu o záchranu žraloka:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi