Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sestra zavraždila osm pacientů inzulínem. Chtěla si „ulevit od vzteku“

Autor: nka - 
2. června 2017
20:35

K úkladné vraždě osmi lidí v domovech seniorů se ve čtvrtek přiznala zdravotní sestra v kanadském Ontariu. Pacienty zabíjela injekcemi inzulínu, chtěla si tak ulevit od vzteku a frustrace.

Elizabeth Wettlauferová (49) zabíjela pacienty od roku 2007 ve dvou pečovatelských domovech v Ontariu. Všechny oběti byli bezmocní lidé ve věku od 75 do 96 let.

Zdravotnice, které ztroskotalo manželství, se dlouhodobě utápěla v depresích a frustraci. Své problémy řešila alkoholem a opiáty, které kradla pacientům. Od záchvatů vzteku si časem začala ulevovat zabíjením pacientů, které si vybírala náhodně a podávala jim velké dávky inzulínu, k němuž měla v práci přístup. Tím jim přivodila pokles cukru v krvi, křeče, ztrátu vědomí a smrt. Většinou konala během noční služby, a než hormon začal účinkovat, už byla doma.

Wettlauferová se při včerejším soudním slyšení k vraždám doznala. Stejně tak potvrdila šest dalších případů otravy pacienta inzulínem, které ale neskončily úmrtím.

Žena před soudem uvedla, že po usmrcení pacienta se vždycky nějakou dobu cítila lépe. „Já prostě nevím. Byla jsem naštvaná a měla jsem pocit, že by ji Bůh možná chtěl mít u sebe,“ okomentovala důvody, které ji vedly k zabití jedné z prvních pacientek.

S útoky na seniory Wettlauferová skončila loni, kdy jí zaměstnavatel oznámil, že ji převádí na dětské oddělení. Údajně měla poté strach, že by ubližovala i dětem, takže raději práci zdravotní sestry úplně opustila.

Policie jí ale přišla na stopu kvůli nápadnému množství úmrtí na hypoglykemický šok v zařízeních, kde předtím pracovala. Loni v říjnu proto sestru zatkli. Nyní pachatelka nejhorší masové vraždy v kanadském zdravotnictví čeká na vynesení rozsudku, podle předpokladů dostane doživotí.

lunatic ( 3. června 2017 05:28 )

V článku se celkem cynicky konstatuje,že se jednalo o věkovou skupinu 75 let a více ;pokud by byl autor taktní a nechtěl použít číslovku,mohl přeci napsat,že se jednalo o jedince věkem blízké např.státníkům

Zobrazit celou diskusi