Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kanadská sestra zavraždila osm seniorů inzulinem. Dostala doživotí

Autor: nka - 
27. června 2017
10:21

Na doživotí poslal soudce do vězení kanadskou sestru, která zabila osm pacientů inzulínem. Vraždy se odehrály v letech 2007 a 2014 ve dvou domovech seniorů.

Pacientům, pěti ženám a třem mužům, bylo mezi 75 a 96 lety. Elizabeth Wettlauferová (49) se za čin před soudem omluvila. „Způsobila jsem strašlivou bolest, utrpení a smrt. Omlouvám se je příliš malé slovo. Strašně se omlouvám,“ řekla bývalá sestra po vynesení rozsudku.

Soudce Wettlauferovou popsal jako „dravce“ zabíjejícího ty, které měla chránit. Vynesení rozsudku byla přítomna řada příbuzných a přátel obětí. Ty omluva bývalé sestry příliš nenadchla. „Takováto omluva je jen ztrátou času, papíru a vzduchu,“ zlobil se podle BBC syn jednoho ze zavražděných Arpad Horvath. „Měla by zbytek života strávit zavřená v malé kóji a přemýšlet o tom, co udělala,“ myslí si přítelkyně jedné z obětí Laura Jacksonová.

Wettlauferová pacientům píchla velkou dávku inzulinu, takže poté zemřeli na hypoglykemický šok. Konala vždycky koncem služby, pacienti tudíž zemřeli, až když byla doma. Na její činy se proto dlouho nepřišlo. Loni na podzim z práce odešla poté, co ji přeložili na dětské oddělení. V říjnu ji pak zatkla policie.

Zobrazit celou diskusi