Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sestra obviněná z vraždy pacientky: Před lety vyskočila z okna, tvrdí sousedé

Zdravotní sestra (21) z Boleslavi údajně zavraždila pacientku: Píchla jí injekci se vzduchem?!
Zdravotní sestra (21) z Boleslavi údajně zavraždila pacientku: Píchla jí injekci se vzduchem?!  (Autor: Facebook, archiv Blesku)
Autor: ljš - 
24. března 2017
20:01

Stály za smrtí osmaosmdesátileté pacientky v mladoboleslavské nemocnici psychické problémy její ošetřovatelky? Sousedé obviněné Lenky W. (21) tvrdí, že jimi trpěla už v minulosti, a dokonce se pokusila o sebevraždu.

Mladá sestra měla podle Mladé fronty Dnes vpíchnout stařence do žíly vzduch. Policie potvrdila, že ženu stíhá pro vraždu a již na ni byla uvalena vazba. Podle mluvčí Klaudiánovy nemocnice Hany Kopalové má obviněná zaměstnankyně neplacené volno a její přístupové karty do nemocnice byly zablokovány.

Spekuluje se o tom, že Lenka W., která je matkou tříletého chlapečka, trpěla psychickými problémy. V minulosti se prý pokusila o sebevraždu skokem z okna. „Je to už dávno, to byla ještě svobodná,“ řekl jeden ze sousedů televizi Nova.

Manžel obviněné ale nevěří, že by se mohla něčeho takového dopustit. „Myslím si, že to na ni mohl někdo svalit,“ řekl. Podobně hovoří i ženin bratr, se kterým mluvila televize Prima. „Tady jde o to, jestli na to budou pohlížet jako na vraždu, nebo eutanazii. Podle mě se ani jedno z toho nestalo,“ uvedl.

Podle mluvčího středočeského hejtmanství Pavla Lochaře kraj událost vzhledem k vyšetřování komentovat nemůže. „Je to politováníhodná situace, které nám je líto. Je to zcela individuální čin jednotlivce, bohužel neexistuje ale žádný způsob, jak dané jednání zcela vyloučit,“ řekl. Podle něj stíhaná ošetřovatelka pracovala v nemocnici přes rok bez jakýchkoliv problémů. „Středočeský kraj se na situaci v nemocnici důkladněji zaměří. Vedení jezdí na kontroly pravidelně, obecně se tedy dá říct, že se zaměří v případných kontrolách i na mladoboleslavskou nemocnici,“ zakončil Lochař.

Z vražd pacientů byla obviněna také sestra rumburské nemocnice Věra M., soud ji ale osvobodil a naopak potrestal znalce, kteří zpracovali posudek obžaloby. Podívejte se, jak sestra při zahájení procesu reagovala na obvinění: 

Video  Začal soud se sestrou z Rumburka: Podívejte se, jak reagovala na obvinění!  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

Monikay ( 28. srpna 2017 14:38 )

Možná byla jenom milosrdná a pak to neunesla...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání