Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obraz zkázy po výbuchu v Petrohradu: Metro bylo plné trosek, krve a kusů těl

Autor: lm, ČTK - 
4. dubna 2017
10:21

Všude krev a trosky. Tak to vypadalo ve vagónu petrohradského metra, v němž explodovala trhavina. Výbuch v metru si vyžádal zatím 14 obětí, dalších pět desítek lidí bylo zraněno. Ruská televize zveřejnila šokující záběry z metra krátce po útoku.

Vagón metra podle policie explodoval v pondělí odpoledne v době dopravní špičky mezi stanicemi Senné náměstí (Sennaja ploščaď) a Technologický institut (Těchnologičeskij institut) v centru města. Souprava byla podle očitých svědků plná lidí.

Jak k útoku došlo? Podívejte se na rekonstrukci:

Video  Útok v Petrohradu: Takhle mladík zabíjel v metru  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební banka_ZIK500_7-NOW
Video se připravuje ...

 

Výbuch byl tak silný, že vagón metra skončil v dezolátním stavu. Ruská televize Ren TV ukázala záběry ze zničené soupravy a snímky rozhodně nejsou nic pro slabé povahy. Mezi troskami je vidět krev a kusy těl.  Výbuch zabil nejméně 14 lidí, další bojují v nemocnicích o život.

VIDEO: Podívejte se na nástupiště krátce po útoku:

Video  Křik, krev a zmatek: Lidé po výbuchu v metru natahovali ruce z vagonů  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební bankaLHS4_4-Resignation_Cinematic
Video se připravuje ...

„Výbuch vyrazil dveře vagónu, na nástupišti leželi zkrvavení lidé, mnozí popálení, někteří měli spálené vlasy,“ popsal momenty na nástupišti dopisovatel ruského serveru Věsti.ru. „Lidé krváceli, měli spálené vlasy. Řekli nám, ať vystoupíme, protože se vše zastavilo. Lidé prostě utíkali,“ popsal další svědek momenty po výbuchu serveru Russia Live News.

Atentátník, který zřejmě v pondělí útočil v metru v Petrohradě, byl podle kyrgyzské rozvědky rodák z Kyrgyzstánu a měl ruské občanství. Motiv útoku může podle AFP souviset se zapojením Ruska do bojů v Sýrii.

diskutujici ( 4. dubna 2017 13:34 )

V takovych pripadech by je meli vyhladit vsechny.

marais ( 4. dubna 2017 11:28 )

ŠKODA, že veřejnost nemůže poděkovat celé jeho rodině za to, co vychovala.

marais ( 4. dubna 2017 11:25 )

Koho ty obrázky zajímají? Blesk se zase pase na neštěstí lidí a kriminálních magorech!

Zobrazit celou diskusi