Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krvavý útok v pražském metru? Indové si spletli Petrohrad s Prahou

Autor: mah - 
3. dubna 2017
19:20

Výbuchy v petrohradském metru otřásly celým světem. V pondělí tam bomba zabila 10 lidí a další desítky zranila. Některá světová média si ale popletla místo neštěstí. Indické deníky tak uveřejnily zprávy o útoku spolu s fotografií z pražského metra – konkrétně ze stanice Staroměstská.

Být přehnaně dychtivý se někdy nevyplácí. V pondělí se o tom přesvědčily weby indických deníků Hindustan Times a India Samvad. Ve snaze o rychlé informování si média neověřila, odkud pochází hlavní fotografie, kterou použila v článku o útoku v Petrohradě. Mohlo se tak zdát, že k výbuchu došlo v Praze.

První Hindustan Times ve svém popisku jako zdroj uvedly archiv agentury AFP, druhý web píše, že fotku pořídil přes vyhledávač Google.

Stojí za chybou indických médií fotobanka agentury AFP? Stojí za chybou indických médií fotobanka agentury AFP? | reprofoto Hindustan Times

První ze zmiňovaných stránek svou chybu napravila po několika minutách. India Samvad ale měla na titulní fotce pražské metro i více než dvě hodiny po prvním vydání zprávy.

Brnooo ( 3. dubna 2017 23:42 )

Máte ty nápisy "Representative Photo" oříznuté na většině těch fotek čistě jen náhodou, že ano? Děláte zase z lidí akorát tak pitomce.

Brnooo ( 3. dubna 2017 23:38 )

Aha, protože Blesk zásadně nikdy nepoužívá ilustrační foto. To nemáte o čem jiném psát popletové?

kiwi65 ( 3. dubna 2017 21:55 )

 Hmmm,velice vzdělaný národ.

Zobrazit celou diskusi