Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Chcete mého manžela?“ Umírající spisovatelka hledá svému choti náhradnici

Amy Krouse Rosenthal  se loučí se životem i se svým manželem.
Amy Krouse Rosenthal se loučí se životem i se svým manželem.  (Autor: Blesk/Profimeda/Facebook Amy Krouse Rosenthal )
Autor: val - 
4. března 2017
18:07

Šestadvacet let jsem byla provdaná za nejvýjimečnějšího muže a chtěla jsem to tak nechat přinejmenším na dalších 26 let, píše americká spisovatelka Amy Krouse Rosenthal ve svém pátečním textu pro The New York Times. Jenže osud jí nepřál, lékaři jí před dvěma lety diagnostikovali rakovinu vaječníků. A tak sestavila „seznamkový“ profil svému manželovi Jasonovi, aby po její smrti nezůstal sám.

„Chcete slyšet blbý vtip? Manžel s manželkou přijdou 5. září 2015 pozdě večer na pohotovost. O několik hodin a testů později doktor vyhodnotí, že ta divná bolest, kterou manželka cítí na pravém boku, není zánět slepého střeva, jak předpokládali, ale rakovina vaječníků,“ napsala ve svém pátečním textu pro New York Times autorka několika desítek dětských knih.

Níže pak po vzoru seznamek popisuje svého manžela, o kterém hovoří v superlativech.„Vytvořím tady Jasonovi všeobecný profil založený na svých zkušenostech ze společného soužití v jednom domě po dobu zhruba 9490 dní,“ napsala a předložila manželovy parametry a vlastnosti. Ve všech směrech na svého manžela pěje ódy.

Amy Krouse Rosenthal Amy Krouse Rosenthal | Facebook Amy Krouse Rosenthal

„Je to muž, do kterého se snadno zamilujete. Mně se to stalo za jediný den,“ tvrdí a přidává vzpomínky na jejich seznámení i na společné chvíle během dlouholetého manželství. „Jestli vám připadá jako princ a náš vztah jako pohádka, nejste daleko od pravdy,“ dodává.  

„Zmínila jsem se, že je taky neuvěřitelně hezký? Jeho tvář mi bude chybět,“ shrnuje Amy, které podle svých slov zbývá už jen pár dní. „Doufám, že si to přečte ta správná osoba a další love story započne,“ uzavírá svůj text.

Zobrazit celou diskusi