Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Žraločí chrupavka a trhání zubů: Jaké nesmysly podle lidí léčí rakovinu?

  • Autor: Mii - 
    16. 2. 2017
    17:58

    Určitým typem rakoviny ročně na celém světě onemocní několik desítek milionů lidí. Velká část z nich zemře. Zaručený lék na většinu jejích typů není, a tak lidé neustále hledají alternativní způsoby, jak hrůznou nemoc vyléčit – pijí kvašené nápoje, pojídají lněná semínka s tvarohem nebo žraločí chrupavku. Doktoři ale varují, že tyto způsoby efektivní nejsou a mohou člověku více ublížit, než pomoci.

  • 1.Lněná semínka s tvarohem

    Jeden z rozšířených domácích způsobů léčby rakoviny byla v minulém století dieta, kterou sestavila doktorka Johanna Budwigová. Pojmenovala ji po sobě Protokol Budwigové. Doktorka studovala vzorky krve onkologických pacientů a hledala, v čem se liší od zdravých lidí. Nakonec dospěla ke zjištění, že zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady omega-3 než nemocní.

     

    Sestavila proto dietu, která měla tyto tuky doplňovat. Podle doktorky jsou nejlepším zdrojem tuků typu omega-3 lněná semínka a tak dieta obsahovala hlavně je. Stačil ale i lněný olej. Ten doporučovala jíst s tvarohem pro lepší absorpci živin. Dále dieta obsahovala hodně nezpracovaného ovoce a zeleniny. Zcela vylučuje rafinovaný cukr, obiloviny, živočišné tuky, maso a kofein.

     

    Doktorka tvrdila, že její metoda vede k úspěšné léčbě a prevenci rakoviny a vážných srdečních chorob. Vyzdvihovala navíc, že dieta je snadná a může se jí řídit každý člověk.

     

    Žádné medicínské výzkumy však nepotvrdily, že by pojídání lněných semínek s tvarohem mělo na rakovinu nějaký efekt. Naopak zjistily, že dieta může způsobit nedostatek vitaminu B12 a že nadměrné požívání lněných semínek je projímavé.

    Lněná semínka měla být spásou onkologických pacientů. Lněná semínka měla být spásou onkologických pacientů. | Shutterstock.com

  • 2.Odstranění kovových zubů

    Potenciálně nebezpečným způsobem léčby rakoviny, za který lidé v USA ročně dávají tisíce dolarů, je metoda doktora Josefa Isselse. Vyvinul ji 50. letech minulého století. Doktor Issels nezavrhoval konvenční způsoby léčby rakoviny, jako je chemoterapie, doporučoval je ale obohatit o své poznatky. Říkal také, že jeho způsob dokázal pomoci lidem, které tradiční medicína prohlásila za nevyléčitelné.

     

    Klíčovým pro léčbu bylo podle Isselse posílení imunitního systému. Tvrdil, že rakovinu dostávají jen lidé, kteří mají imunitní systém poškozený. Doporučoval proto striktní dietu s malým množstvím proteinů a syrovými potravinami, žádný alkohol a kofein a hlavně odstranění kovových výplní zubů. Ty podle Isselse obsahují velké množství rtuti a jiných kovů, což může negativně ovlivnit právě imunitní systém.


    Metoda také zahrnuje podávání speciálních vakcín, které Issels vymyslel, enzymatické terapie a požívání vitaminových suplementů.

     

    Pozitivní efekt Isselsových doporučení však žádné testy neprokázaly. Americké sdružení pro rakovinu považuje metodu za neefektivní. V Británii je dokonce zakázaná.

    Všechny kovy musely podle Isselse ze zubů pryč. Všechny kovy musely podle Isselse ze zubů pryč. | archiv Blesku

  • 3.Kombucha

    Rozšířeným způsobem léčby rakoviny je i popíjení Kombuchy. Kombucha je speciální nápoj, který vzniká fermentováním čaje pomocí kvasinek a octových bakterií. Je možné jej koupit nebo vytvořit doma.

     

    Nápoj je původem čínský, ale rozšířil se hlavně v Japonsku. Má léčit nejen rakovinu, ale i AIDS a diabetes. Dokonce má umět zvrátit šednutí vlasů. K jeho účinkům se váže legenda – určitá cestovatelka si všimla, že v jedné oblasti ve východním Rusku lidé oplývají vitalitou, vypadají skvěle a to přesto, že se stravují  a pijí stejně jako ostatní obyvatelé Ruska. Když jejich způsob života zkoumala, zjistila, že jediné, co dělají jinak, je, že pijí záhadný fermentovaný nápoj. Kombucha ji zaujala a přivezla ji do Evropy.

     

    Údajné superúčinky Kombuchy se nicméně nikdy nepovedlo potvrdit. Nápoj může navíc v některých případech způsobit otravu jater a překyselení organismu. Kombuchu by si podle doktorů měly odpustit těhotné ženy a děti do čtyř let.

    Kombuchová kultura je něco jako houba. Kombuchová kultura je něco jako houba. | profimedia.cz
  • 4.Olej z ptáka emu

    Někteří lidé věří, že rakovinu může vyléčit i olej derivovaný z tkáně poddruhu nelétavého australského ptáka emu. Olej údajně snižuje cholesterol, podporuje hubnutí a dokáže ulevovat bolavým svalům. Má použití i v kosmetice.


    Jeho léčebné účinky na rakovinu nikdy nebyly potvrzeny. Bylo však zjištěno, že může pomoci s rekonvalescencí po chemoterapii.

    Olej z ptáka emu měl léčit rakovinu. Neléčí. Olej z ptáka emu měl léčit rakovinu. Neléčí. | Profimedia.cz

  • 5.Žraločí chrupavka

    Rakovinu mnozí lidé léčí i potravinovým doplňkem vytvořeným z drcené žraločí chrupavky. Vedle rakoviny má léčit i Alzheimerovu chorobu a amyotrofní laterální sklerózu. Původním důvodem požívání žraločí chrupavky bylo přesvědčení, že žraloci netrpí rakovinou, které v roce 1992 zpopularizovala kniha Žraloci nedostávají rakovinu.

     

    Je to však jen mýtus, který je již mnoho let vyvrácen. Vědci u žraloků našli několik druhů nádorů, dokonce v jejich chrupavce. Požívání žraločí chrupavky rakovinu neléčí. Může však pomoci při léčbě artritidy.

     

    Vědci nicméně varují, že požívání žraločí chrupavky by mělo být zakázáno, jelikož přispívá k lovení a hubení žraločí populace.

    Žraločí chrupavka měla být zázračným lékem na rakovinu. Žraločí chrupavka měla být zázračným lékem na rakovinu. | Lidé a Země

  • 6.Jedlá soda

    Existují teorie, že rakovinu léčí i obyčejná jedná soda, která se používá v kuchyni. Zastánci této teorie tvrdí, že buňky rakoviny vznikají v reakci na infekci, kterou způsobuje určitý druh houby a že tyto buňky se jen snaží zabránit této infekci.

     

    Vědci nicméně prokázali, že rakovinové buňky vznikají z jiného důvodu a jedlá soda rakovinu nevyléčí. Požívání velkých dávek jedlé sody může navíc způsobit závažné zdravotní komplikace. Existuje však klinická studie, která na myších prokázala, že jedlá soda dokáže neutralizovat kyselost prostředí okolo tumoru.

    Jedlá soda jako netradiční bojovník proti rakovině? Ne. Jedlá soda jako netradiční bojovník proti rakovině? Ne. | shutterstock.com

     

  • 7.Germanium

    Mezi zázračné léčebné prostředky proti rakovině někteří lidé řadí germanium. Germanium je polokovový prvek, který se používá zejména v polovodičovém průmyslu. V zemské kůře je velmi vzácný.

     

    O léčebných účincích germania existuje legenda. Ve Francii se nachází malé jezero, které údajně dokáže vyléčit téměř kohokoli z jakékoli nemoci. Když vědci jezero zkoumali, zjistili, že je zcela obyčejné, jen obsahuje velké množství germania.

     

    Germanium je proto mnohými lidmi propagováno jako lék právě proti rakovině, AIDS a jiným chorobám. Prodává se jako potravinový doplněk. Má to dělat pomocí stimulace imunitního systému a ochrany buněk.

     

    Žádné výzkumy však pozitivní léčebné účinky germania nepotvrdily. Prvek navíc může poškodit játra a dokonce způsobit jejich akutní selhání. Z toho důvodu je například v Americe prodej potravinových doplňků z germania anorganického původu zakázán. Je však možné je pořídit na černém trhu.

    Potravinové doplňky z germania měly mít významné zdravotní účinky. Potravinové doplňky z germania měly mít významné zdravotní účinky. | Profimedia.cz

xmarek ( 16. února 2017 19:30 )

Podstata není co léči rakovinu, ale co ji "krmí". A věřte nebo ne jste to VY. A jen vy máte možnost to ovlivnit viz: https://goo.gl/29fqnV (sekce Učení) Hezký den.

Zobrazit celou diskusi